Klasická čerešňová bublanina

Klasická čerešňová bublanina

Bublanina ako od babičky. Sladké čerešne a trené cesto – recept, na ktorom si zaručene pochutnáte.

Ingrediencie

  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g masla
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • 4 bielky
  • 4 žĺtky
  • 400 g vykôstkovaných čerešní
  • štipka soli
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Postup

  • Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom
  • Pridajte žĺtky a opatrne zašľahajte
  • Prisypte oba druhy múky, štipku soli, kypriaci prášok a premiešajte
  • Z bielkov vyšľahajte sneh a zľahka ho vmiešajte do cesta
  • Plech alebo zapekaciu formu vymažte maslom a vysypte krupicovým cukrom
  • Nalejte cesto, posypte ho čerešňami a dajte na 30 minút piecť do rúry vyriatej na 150 °
  • Hotovú bublaninu poprášte práškovým cukrom
Dva kúsky bublaniny s čerešňami
Zdroj: tasteatlas.com

Máte prebytok jahôd? Pozrite sa na ďalšie recepty s jahodami.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.