Ukážeme si recept na klasickú a tradičnú českú držkovú polievku ako ju poznáte z krčiem a reštaurácií. Skvele chutí s čerstvým chlebom.
Ingrediencie
- 0.5kg očistených držiek
- 6 šálok vody
- 4 lyžice oleja
- 4 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica mletej papriky
- 1 lyžička majoránky
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ korenie
- 1 cibuľa
Postup
- Držky uvaríme vo vode domäkka, zaberie nám to asi hodinu. Potom ich vyberieme z vody, nakrájame na prúžky a vrátime späť do vody.
- Medzitým si na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu nakrájanú na kocky a zaprášime múkou.
- Akonáhle nám múka s cibuľou zhnednú tak pridáme mletú papriku a premiešame. Pozor, pri dlhom restovaní papriky bez vody by nám paprika zhorkla.
- Túto zmes dáme do hrnca s vodou a držkami a privedieme do varu.
- Pridáme prelisovaný cesnak, majoránku a podľa chuti soľ a korenie. Podávame s chlebom alebo iným pečivom. Máte domácu pekáreň? Môžete vyskúšať naše skvelé recepty na pečivo z domácej pekárne.