Klasická hovädzia roláda

Klasická hovädzia roláda

Nesmieme zabudnúť rolády v štýle španielskych vtáčikov, ktoré sú stálice českej kuchyne. Náplň zvoľte podľa toho, čo máte rádiklasikou sú párky, kyslý uhoriek, varené vajcia alebo rôzna zelenina. Uvarte si k nim domácu knedľu, alebo ich kombinujte s ryžou- oboje stojí za to!

Čo budete potrebovať

  • 4 plátky hovädzie sviečkové
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 120 g slaniny
  • 30 g masla alebo olivového oleja
  • 3 malé cibule
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1 veľká mrkva
  • 1 stonka zeleru
  • 2 veľké nakladané uhorky
  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať
  • plnotučná horčica
  • 300 ml hovädzieho vývaru

Postup

  • Plátky mäsa rozklepte paličkou do tenka, osoľte a okoreňte z oboch strán az jednej strany potrite horčicou.
  • Slaninu a cibuľu nakrájajte najemno. Uhorky nakrájajte na tenké plátky.
  • Na každý plátok mäsa dajte trochu cibule, slaniny a petržlenovej vňate a niekoľko plátkov uhorky. Pevne zrolujte a zaistite špáradlá.
  • Vo vysokom hrnci opekajte rolády niekoľko minút zo všetkých strán, kým sa mäso nezatiahne. Pridajte jemne nasekanú mrkvu, cibuľu a zeler, osoľte a okoreňte. Pridajte trochu hovädzieho vývaru, nechajte variť prikryté po dobu 1,5 hodiny, alebo pokiaľ nebude hovädzie mäso mäkké. Počas varenia je možné pridať viac hovädzieho vývaru.
  • Vyberte rolády z hrnca a rozmixujte omáčku. Podľa potreby môžete zahustiť múkou.
  • Vráťte rolády do omáčky a nechajte ešte niekoľko minút prebublať.
pečená chrumkavá mäsová rolka so špenátom.
Zdroj: buzzfeed.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.