Klasická hubová polievka z líšok

Klasická hubová polievka z líšok

Rozšírte svoj kulinársky repertoár o výborné líšky, ktorých príprava nie je nijako zložitá.

Ingrediencie

  • 450 g líšok (očistených)
  • 1,5 l kuracieho vývaru
  • 7 polievkových lyžíc masla
  • 2 šalotky (nakrájané na tenké plátky)
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájaného na tenké plátky)
  • 1 polievková lyžica múky
  • 1 šálka suchého bieleho vína
  • 2 bobkové listy
  • 6 vetvičiek tymiánu
  • soľ
  • korenie
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja

Postup

  • ½ šálky húb odložte bokom na ozdobu. Zvyšok húb umiestnite do hrnca a zalejte ich kuracím vývarom. Priveďte do varu a nechajte prebublávať na miernom ohni.
  • Vo vedľajšom hrnci rozpustite 2 lyžice masla. Pridajte šalotku a cesnak a, za stáleho miešania, restujte 8 minút, kým všetko nezmäkne a nezhnedne.
  • Pridajte huby a varte, kým sa z húb neuvoľní šťava. Potrvá to asi 10 minút.
  • Pridajte múku a premiešajte. Povarte 30 sekúnd.
  • Prilejte biele víno a varte do zhustnutia, asi 1 minútu.
  • Do tejto zmesi prilejte, cez sitko, vývar s hubami, ktorý ste si pripravili na začiatku. Huby odstráňte a dajte bokom.
  • Do polievky pridajte bobkový list a vetvičky tymiánu. Varte, pri miernej teplote, 30 minút.
  • Následne z polievky vyberte bobkový list s tymiánom a pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujte do hladka.
  • Pridajte 1 lyžicu masla a znova mixujte. Dochuťte soľou a korením.
  • Vo vedľajšej panvici, na olivovom oleji, opražte huby z polievky. Vymažte asi 2 minúty a potom pridajte zvyšok masla.
  • Hubovú zmes pridajte do polievky a na záver ju ozdobte líškami, ktoré ste si na začiatku odložili bokom na ozdobu.
  • Tento recept môže poslúžiť aj ako vianočná hubová polievka, pretože je hutná, vyzerá slávnostne av zimných mesiacoch chutí naozaj výborne.

Jemný polievkový hubový krém, zdobené osmaženými líškami.
zdroj: seriouseats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.