Klasická olejová bábovka

Klasická olejová bábovka

Bábovka z oleja je obľúbená vďaka tomu, že nemusíme rozpúšťať maslo, ani čakať až bude mať izbovú teplotu. Príprava je jednoduchá a rýchla. Ak radi pečiete a chcete vyskúšať aj iné obľúbené pochúťky, potom žmurknite na recepty na bublaninu .

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 250 g cukru múčka
  • Štipka soli
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna
  • 125 ml oleja
  • 125 ml vody
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • Múčkový cukor na posyp

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
  • Pripravíme si misu a rozklepneme do nej vajcia, pridáme cukor, soľ, vanilkový cukor, šťavu z citróna a šľaháme do peny.
  • Do našľahanej zmesi postupne vlejeme vodu a olej pekne na striedačku.
  • Premiešame, aby sa neutvorila žiadna hrudka.
  • Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a po častiach nasypeme do zmesi a zamiešame.
  • Formu na bábovku vymastíme a vysypeme.
  • Potom do nej nalejeme 2/3 cesta a do zvyšnej 1/3 prisypeme kakao.
  • Zamiešame a vlejeme do formy.
  • Vareškou zľahka premiešame, aby sa utvoril mramorový vzor.
  • Pečieme po dobu 60 minút a prepečenie skontrolujeme špajľou.
  • Hotovú bábovku vyberieme z rúry a necháme chvíľku vychladnúť.
  • Potom ju vyklopíme z formy a pocukrujeme.
  • Servírujeme, až keď je úplne vychladnutá.
Mramorová bábovka z oleja.
Zdroj: https://www.strudelandschnitzel.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.