Klasická olejová buchta

Klasická olejová buchta

Táto ľahká torta s jemnou konzistenciou je populárna v stredomorskej kuchyni. Je to perfektná chuťovka k popoludňajšej káve alebo k rannému čaju. Ostatne ku káve sa môžete inšpirovať aj medzi receptami na kysnuté sladké pečivo .

Ingrediencie:

  • 3 väčšie vajcia
  • 175 g kryštálového cukru
  • 125 ml extra panenského olivového oleja
  • 125 ml mlieka
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky mandľového extraktu
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 180 ° C, guľatú tortovú formu vymažeme tukom a vysypeme múkou na bočných stranách, zatiaľ čo na dno dáme papier na pečenie.
  • Do nádoby kuchynského robota dáme vajcia s cukrom a na najvyššiu rýchlosť šľaháme zhruba 30 sekúnd.
  • Postupne pridávame pomaly olej, aby sa zašľahal do zmesi. Hneď potom prilejeme mlieko a tiež dôkladne zmiešame. Potom znížime rýchlosť a šľaháme prerušovane.
  • V miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva a soľ. Po častiach pridáme do nádoby a zašľaháme.
  • Hotové cesto prelejeme do pripravenej formy a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme zhruba 30 – 35 minút, pričom pomocou špajle vyskúšame, či cesto nelepí.
  • Formu vyberieme z rúry a necháme 5 minút odpočinúť. Potom vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
  • Pred servírovaním potrieme povrch extra panenským olivovým olejom.
Torta z olivového oleja.
Zdroj: https://www.bakefromscratch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.