V Argentíne je to veľmi obľúbená pochúťka, ktorá sa používa ako marináda, ale aj ako klasická omáčka ku grilovanému steaku, rybám, kuraciemu či jahňaciemu mäsu, a tiež na cestoviny.
Akékoľvek svoje obľúbené jedlo môžete pokojne obohatiť o túto delikatesu. Skúste napríklad recepty na grilované bravčové mäso a uvidíte, ako bude s marinádou chutiť hneď inak.
Ingrediencie:
- 1 hrnček čerstvej listovej petržlenovej vňate
- 3 až 4 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice čerstvých listov oregana (alebo môžete 2 lyžičky sušeného oregana)
- 1/3hrnčeka extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice červeného alebo bieleho vínneho octu
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/8 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky vločiek červenej papriky
Postup:
- Petržlenovú vňať, čerstvé oregano a cesnak nasekáme nadrobno a dáme do malej misky.
- Vmiešame olivový olej, ocot, soľ, korenie a vločky červenej papriky. Môžeme dať aj viac korenia, záleží na tom, ako veľmi máme radi korenené.
- Ihneď podávame alebo môžeme nechať odležať v chlade. Avšak potom je nutné vybrať omáčku skôr, aby mala pred servírovaním izbovú teplotu.
- V chladničke ju môžeme uchovávať jeden až dva týždne maximálne.