Klasická omáčka Chimichurri

Klasická omáčka Chimichurri

V Argentíne je to veľmi obľúbená pochúťka, ktorá sa používa ako marináda, ale aj ako klasická omáčka ku grilovanému steaku, rybám, kuraciemu či jahňaciemu mäsu, a tiež na cestoviny.

Akékoľvek svoje obľúbené jedlo môžete pokojne obohatiť o túto delikatesu. Skúste napríklad recepty na grilované bravčové mäso a uvidíte, ako bude s marinádou chutiť hneď inak.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček čerstvej listovej petržlenovej vňate
  • 3 až 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice čerstvých listov oregana (alebo môžete 2 lyžičky sušeného oregana)
  • 1/3hrnčeka extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice červeného alebo bieleho vínneho octu
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/8 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky vločiek červenej papriky

Postup:

  • Petržlenovú vňať, čerstvé oregano a cesnak nasekáme nadrobno a dáme do malej misky.
  • Vmiešame olivový olej, ocot, soľ, korenie a vločky červenej papriky. Môžeme dať aj viac korenia, záleží na tom, ako veľmi máme radi korenené.
  • Ihneď podávame alebo môžeme nechať odležať v chlade. Avšak potom je nutné vybrať omáčku skôr, aby mala pred servírovaním izbovú teplotu.
  • V chladničke ju môžeme uchovávať jeden až dva týždne maximálne.
Luxusná argentínska marináda plná byliniek k rôznym pokrmom.
Zdroj: https://www.simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.