Klasická polievka gazpacho

Klasická polievka gazpacho

Tento originálny recept na studenú polievku vás nielen osvieži, ale dodá aj potrebné tekutiny počas horúcich letných dní.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg zrelých rímskych paradajok (rozpolených a zbavených jadier)
  • 500 g uhorky (ošúpané a zbavené semienok)
  • 1 stredne zelená paprika (bez jadier)
  • ½ malé červené cibule (ošúpané)
  • 2 malé strúčiky cesnaku (ošúpané)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice sherry octu
  • 1 lyžička jemnej morskej soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • 1 hrubý plátok bieleho chleba (zbavený kôrky)

Na ozdobu (voliteľné)

  • domáce krutóny
  • nasekané čerstvé bylinky
  • kvapka olivového oleja
  • zvyšky nasekaných ingrediencií na gazpacho

Postup

  • Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady v mixéri alebo kuchynskom robote.
  • Mixujte po dobu 1 minúty, alebo kým polievka nedosiahne požadovanú konzistenciu.
  • Ochutnajte av prípade potreby dochuťte soľou, čiernym korením a/alebo rascou.
  • Nechajte chladiť v uzavretej nádobe po dobu 3 až 4 hodín do úplného vychladnutia.
  • Gazpacho podávajte vychladené, ozdobené podľa vášho výberu.
Tradičná studená polievka z vyzretých paradajok, ozdobená cherry paradajkami.
Zdroj: gimmesomeoven.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.