Klasická polievka zo šošovky bez mäsa

Klasická polievka zo šošovky bez mäsa

Vyskúšajte si túto zlatú klasiku bez mäsa. Šošovica ako má byť. Zvláštny je tento recept v tom, že pridáme baby špenát.

Ingrediencie

  • 2 stredné mrkvy, nakrájané na kocky
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 hrnčeky šošovky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica kari
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžica soli
  • 1 malá plechovka paradajkového pretlaku
  • 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru, alebo kocka bujónu
  • 100g baby špenátu

Postup

  • Olúpte a nakrájajte na kocky 2 stredné mrkvy a 1 stredne veľkú cibuľu. Nadrvte 4 strúčiky cesnaku.
  • Opláchnite šošovku pod studenou vodou.
  • Zahrejte 3 lyžice olivového oleja vo veľkom hrnci, pridajte mrkvu, cibuľu a restujte do mäkka, asi 5 minút.
  • Pridajte cesnak, 1 lyžicu kari prášku, 1 čajovú lyžičku mletej rasce, 1 čajovú lyžičku sušeného tymiánu a lyžicu soli. Varte asi 1 minútu.
  • Pridajte šošovku, paradajkový pretlak a 1 liter vývaru, premiešajte a varte. Zakryte pokrievkou a znížte teplotu.
  • Varte a občas miešajte, pokiaľ šošovka nezmäkne a to 18 až 22 minút.
  • Odoberte z ohňa a ihneď vmiešajte špenát. Dochuťte a ihneď podávajte.
Bezmäsá šošovková polievka
Zdroj: willcookforfriends.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.