Klasická talianska polievka minestrone

Klasická talianska polievka minestrone

Táto polievka bola tradične vyrobená tak, aby spotrebovali zvyšky zeleniny, takže neváhajte použiť akúkoľvek sezónnu zeleninu, ktorú máte po ruke.

Čo budeme potrebovať

  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 stredne žltá cibuľa (nakrájaná)
  • 2 stredné mrkvy (ošúpané a nakrájané)
  • 2 stredné zelené zelery (nakrájaná)
  • ¼ šálky paradajkového pretlaku
  • 500 g nakrájanej sezónnej zeleniny (zemiaky, žltá tekvica, cuketa, maslová tekvica, zelené fazuľky alebo hrášok)
  • 4 strúčiky cesnaku (lisované alebo mleté)
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • 1 veľká plechovka nakrájaných paradajok s tekutinou
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 500 ml vody
  • 1 lyžička jemnej morskej soli
  • 2 bobkové listy
  • Štipka červenej papriky
  • Čerstvo mleté čierne korenie
  • 250 g celozrnných cestovín
  • 1 plechovka fazule
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • Čerstvo nastrúhaný parmezán (na ozdobu)

Postup

  • Zahrejte 3 lyžice olivového oleja v hrnci na strednú teplotu.
  • Akonáhle sa olej trblieta, pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, paradajkový pretlak a štipku soli.
  • Varte za častého miešania, kým zelenina nezmäkne a cibuľa nespriehľadní, asi 7 až 10 minút.
  • Pridajte sezónnu zeleninu, cesnak, oregano a tymian.
  • Za častého miešania varte asi 2 minúty.
  • Zalejte paradajky z plechovky a ich šťavu, vývarom a vodou.
  • Pridajte soľ, bobkové listy a červenú papriku.
  • Ochutíme čerstvo mletým čiernym korením.
  • Zvýšte teplotu na stredne vysokú a priveďte zmes do varu, potom hrniec čiastočne prikryte pokrievkou.
  • Znížte teplotu, aby sa polievka stále varila.
  • Varte 15 minút, potom odstráňte pokrievku a pridajte cestoviny, fazuľu a zeleninu.
  • Pokračujte vo varení bez pokrievky po dobu 20 minút, alebo pokiaľ nie sú cestoviny uvarené al dente a zelenina mäkká.
  • Odstráňte hrniec z platne a potom vyberte bobkové listy.
  • Vmiešajte citrónovú šťavu a zvyšnú lyžicu olivového oleja.
  • Ak chcete, ozdobte misky polievky strúhaným parmezánom.
Modrý hrniec plný lahodnej a voňavej polievky zo zeleniny.
Zdroj: aberdeenskitchen.com

Vedľa minestrone alebo ako sladkú bodku na záver môžete podávať lahodné sladké či slané suflé ! Pripravte si naše skvelé recepty!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.