Klasická zemiaková kaša

Klasická zemiaková kaša

Zemiaková kaša je základnou prílohou v našom jedálničku a českej kuchyni, hodí sa predovšetkým k duseným mäsám, ale aj k zapekaným pokrmom zo zeleniny.

Ingrediencie

  • 4 lyžice masla alebo margarínu
  • 500 g stredne veľkých zemiakov, varný typ C
  • 40 g masla
  • 100 ml mlieka
  • muškátový oriešok
  • soľ a korenie

Postup

  1. Zemiaky uvarte a poriadne ich zbavte vody.
  2. Ešte teplé zemiaky rozšťouchejte v hrnci.
  3. Osoľte ich, okoreňte a ochuťte strúhaným muškátom.
  4. Po kúskoch zapracujte maslo a metlou vyšľahajte dohladka.
  5. Prilejte ohriate mlieko a poriadne opäť vyšľahajte do hladka.
Kaša zo zemiakov servírovaná v miske a posypaná bylinkami.
www.jocooks.com

Pripravili sme pre vás aj najlepšie recepty na pečené zemiaky z rúry . Obľúbená lahôdka na 9 spôsobov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.