Zemiaková kaša je základnou prílohou v našom jedálničku a českej kuchyni, hodí sa predovšetkým k duseným mäsám, ale aj k zapekaným pokrmom zo zeleniny.
Ingrediencie
- 4 lyžice masla alebo margarínu
- 500 g stredne veľkých zemiakov, varný typ C
- 40 g masla
- 100 ml mlieka
- muškátový oriešok
- soľ a korenie
Postup
- Zemiaky uvarte a poriadne ich zbavte vody.
- Ešte teplé zemiaky rozšťouchejte v hrnci.
- Osoľte ich, okoreňte a ochuťte strúhaným muškátom.
- Po kúskoch zapracujte maslo a metlou vyšľahajte dohladka.
- Prilejte ohriate mlieko a poriadne opäť vyšľahajte do hladka.
Pripravili sme pre vás aj najlepšie recepty na pečené zemiaky z rúry . Obľúbená lahôdka na 9 spôsobov!