Táto sladká pochúťka je ideálna raňajkami, ale môže to byť aj ľahká večera. Pri tejto vaflovej zmesi je skvelé, že si ju môžeme nechať uloženú v chladničke pokojne týždeň. Len ju musíme pred uložením znova trochu našľahať. Ak milujete sladké jedlá, vyskúšajte aj recepty na lievančeky s ovocím .
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 a 3/4 hrnčeka mlieka
- 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
- 1 polievková lyžica krupicového cukru
- 4 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Nahrejeme si vaflovač a pripravíme si väčšiu misku.
- Vajcia rozklepneme do misy a pomocou ručného mixéra našľaháme do peny.
- Pridáme múku, mlieko, rastlinný olej, cukor, prášok do pečiva, soľ, vanilkový extrakt a šľaháme tak dlho, až bude krásne hladké a jemné.
- Predhriaty vaflovač postriekame kuchynským sprejom, vlejeme doň zmes a pečieme dozlatista.
- Takto postupne spracujeme všetko cesto.
- Podávame ešte horúce, ozdobené šľahačkou, jahodami a čučoriedkami.
Tip: Vajcia a smotana na šľahanie sú suroviny potrebné na spracovanie krabicovej zmesi na tortu danej značky, pokiaľ budeme používať inú značku, musíme ingrediencie prispôsobiť návodu na obale.