Klasické a jednoduché vafle

Klasické a jednoduché vafle

Táto sladká pochúťka je ideálna raňajkami, ale môže to byť aj ľahká večera. Pri tejto vaflovej zmesi je skvelé, že si ju môžeme nechať uloženú v chladničke pokojne týždeň. Len ju musíme pred uložením znova trochu našľahať. Ak milujete sladké jedlá, vyskúšajte aj recepty na lievančeky s ovocím .

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 a 3/4 hrnčeka mlieka
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 polievková lyžica krupicového cukru
  • 4 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  • Nahrejeme si vaflovač a pripravíme si väčšiu misku.
  • Vajcia rozklepneme do misy a pomocou ručného mixéra našľaháme do peny.
  • Pridáme múku, mlieko, rastlinný olej, cukor, prášok do pečiva, soľ, vanilkový extrakt a šľaháme tak dlho, až bude krásne hladké a jemné.
  • Predhriaty vaflovač postriekame kuchynským sprejom, vlejeme doň zmes a pečieme dozlatista.
  • Takto postupne spracujeme všetko cesto.
  • Podávame ešte horúce, ozdobené šľahačkou, jahodami a čučoriedkami.
Jednoduché sladké vafle s jahodami, čučoriedkami a šľahačkou.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Tip: Vajcia a smotana na šľahanie sú suroviny potrebné na spracovanie krabicovej zmesi na tortu danej značky, pokiaľ budeme používať inú značku, musíme ingrediencie prispôsobiť návodu na obale.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.