Klasické americké muffiny

Klasické americké muffiny

Čučoriedky sú obľúbeným druhom ovocia, ktorý sa hodí v podstate do akéhokoľvek múčnika, dezertu či koláča. V tomto recepte budú súčasťou vynikajúceho cesta premeneného na malý zákusok. Ostatne skúste aj iné recepty s čučoriedkami .

Ingrediencie:

  • 350 g hladkej múky
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 240 ml cmar
  • 120 ml slnečnicového oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 225 g čučoriedok
  • Trstinový cukor na posyp

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 220 stupňov a pripravíme si formu na muffiny, pričom do každého otvoru vložíme papierový košíček zodpovedajúcej veľkosti.
  • Do misy preosejeme múku s kypriacim práškom do pečiva, prisypeme cukor, osolíme a premiešame.
  • Vyberieme si inú misku, dáme do nej cmar, vajcia, olej, vanilkový extrakt a našľaháme do peny.
  • Vaječnú zmes vlejeme do suchých prísad a jemne premiešame, aby sa všetky suroviny prepojili.
  • Dôležité je zmes príliš nepremiešať, inak budú muffiny zbytočne tuhé alebo horšie ako žuvačka a to nechceme.
  • Pomocou lyžice alebo malej naberačky rozdelíme do jednotlivých otvorov formy na muffiny. Plníme len do 3/4.
  • Povrch ozdobíme čučoriedkami a posypeme trochou trstinového cukru.
  • Vložíme do predhriatej rúry a hneď znížime teplotu na 180 stupňov.
  • Pečieme cca 25 minút dozlatista. Keď do muffinu vsunieme špajdľou, mala by byť po vytiahnutí čistá.
  • Hotové muffiny vyberieme z rúry a necháme 10 – 15 minút odpočívať vo forme.
  • Až potom ich preložíme na kuchynskú mriežku a počkáme, až úplne vychladnú.
Čučoriedkové muffiny v americkom štýle
Zdroj: https://sortedfood.com

Tip: Ak chceme muffin ako teplé raňajky, dáme ho na 15 – 30 sekúnd ohriať do mikrovlnnej rúry. Po vybratí dáme nahor kúsok čerstvého nesoleného masla, pokvapkáme javorovým sirupom a je hotovo.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.