Aj keď väčšinou sa obrátené rezne po osmažení zapekajú, nie je to bezpodmienečne nutné. Dajú sa pripraviť aj iba na panvici.
Ingrediencie:
- 400 g bravčových rezňov, prípadne vykostených kotliet či krkovice
- 1 šálka strúhanky
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup:
- Plátky bravčového mäsa naklepte a následne osoľte, okoreňte a potrite tiež prelisovaným cesnakom.
- Potom mäso postupne obaľte, najprv v strúhanke a potom vo vajíčku.
- Obalené rezne vložte na rozpálenú panvicu s dostatočným množstvom oleja.
- Zmažte jednotlivé plátky 3-4 minúty z každej strany dozlatista.
- Po vybratí z panvice rezne položte na papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočný olej.
Obrátené rezne z bravčového mäsa chutia skvele so zemiakovou kašou či zemiakmi a zeleninovou oblohou.
Tradičné rezne v trojobale alebo obalené postupne v múke, vajíčku a strúhanke sú ozdobou každej sviatočnej tabule. Načerpajte inšpiráciu z našich vyprážaných rezňov v siedmich rôznych podobách!