Klasické bravčové rezne naruby

Klasické bravčové rezne naruby

Aj keď väčšinou sa obrátené rezne po osmažení zapekajú, nie je to bezpodmienečne nutné. Dajú sa pripraviť aj iba na panvici.

Ingrediencie:

  • 400 g bravčových rezňov, prípadne vykostených kotliet či krkovice
  • 1 šálka strúhanky
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Plátky bravčového mäsa naklepte a následne osoľte, okoreňte a potrite tiež prelisovaným cesnakom.
  2. Potom mäso postupne obaľte, najprv v strúhanke a potom vo vajíčku.
  3. Obalené rezne vložte na rozpálenú panvicu s dostatočným množstvom oleja.
  4. Zmažte jednotlivé plátky 3-4 minúty z každej strany dozlatista.
  5. Po vybratí z panvice rezne položte na papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočný olej.

Obrátené rezne z bravčového mäsa chutia skvele so zemiakovou kašou či zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Bravčové rezne obaľované v strúhanke a pokryté orestovanou cibuľou
zdroj: rosemarieskitchen.website

Tradičné rezne v trojobale alebo obalené postupne v múke, vajíčku a strúhanke sú ozdobou každej sviatočnej tabule. Načerpajte inšpiráciu z našich vyprážaných rezňov v siedmich rôznych podobách!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.