Klasické dukátové buchtičky

Klasické dukátové buchtičky

Lahodné mini kysnuté buchty zaliate vynikajúcou pudingovou omáčkou, ktorej sa hovorí šodó miluje snáď každý. U nás na ne nedáme dopustiť, pričom majú svoje miesto aj v zahraničných kuchyniach.

Klasické šodó bolo vyrábané z vína a vajec, ale po čase ho nahradilo mlieko s pudingom, aby bolo možné tento pokrm servírovať v školských jedálňach. Vďaka tomu sa stalo obľúbeným pokrmom najmä u detí.

Ostatne existujú aj ďalšie pokrmy, ktoré naše deti milujú. Pripomeňme si napríklad recepty na sladkú žemľovku .

Ingrediencie:

  • 500 g polohrubej múky
  • 300 ml mlieka
  • 1/2 kocky droždia
  • 1 vajce
  • 40 g krupicového cukru
  • Štipka soli
  • Vanilkový puding
  • 100 ml rastlinného oleja

Postup:

  • Do malého kastrólika dáme 50 ml mlieka a zahrejeme, aby bolo mlieko vlažné.
  • Odstavíme a pridáme droždie a 1 lyžičku cukru. Jemne premiešame a odložíme 5 minút bokom.
  • Vo väčšej mise zmiešame múku, vajcia, cukor, zvyšné mlieko, olej a pripravený kvások.
  • Vypracujeme cesto, ktoré potom zakryjeme kuchynskou utierkou a odložíme na teplé miesto cca na 40 minút.
  • Medzitým si pripravíme plech na pečenie a vyložíme ho papierom na pečenie. Pokiaľ ho nemáme, vymažeme plech rastlinným olejom.
  • Cesto vyklopíme z misy a rozdelíme na 8 – 12 rovnakých dielov.
  • Z každého dielu vyvaľkáme dlhý valček, položíme na plech a potrieme olejom. Takto pokračujeme so všetkými dielmi, až plech úplne zaplníme.
  • Pomocou ostrého noža nakrájame na dieliky/kocky o veľkosti cca 2 – 3 cm. Zakryjeme utierkou a necháme ešte ďalších 5 – 8 minút odpočívať.
  • Medzitým si predhrejeme rúru na 175 stupňov.
  • Plech odkryjeme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 20 – 25 minút dozlatista.
Buchtičky z dukátu s pudingovou omáčkou.
Zdroj: https://tasteisyours.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.