Klasické francúzske makrónky

Klasické francúzske makrónky

Ten recept na pravé makrónky musíte vyskúšať – sú krehké ale vo vnútri krásne vláčne a čokoládová náplň je jednoducho lahoda.

Ingrediencie

Cesto:

  • 200 g práškového cukru
  • 100 g mandľovej múky
  • 3 bielky
  • 40 g cukru kryštál
  • potravinárske farbivo

Čokoládová ganache:

  • 100 g čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička masla

Postup

  • Začnite prípravou ganache:
  • Smotanu na šľahanie ohrejte takmer k vodu varu, ale nevarte
  • Do misky dajte čokoládu nasekanú na malé kúsky a maslo
  • Zalejte horúcou smotanou a miešajte kým sa čokoláda nerozpustí
  • Nechajte vychladnúť a potom dajte do chladničky stuhnúť.
  • Mandľovú múku zmiešajte s práškovým cukrom
  • Bielky prešľahajte s krupicovým cukrom do peny
  • Pridajte potravinárske farbivo a vyšľahajte do snehu
  • Opatrne pridajte múku s cukrom a stierkou jemne zamiešajte do snehu
  • Pozor aby ste cesto nepremiešali, musia byť hladké a jemné ale pevné, nie tekuté
  • Cesto dajte do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie urobte kolieska s priemerom 4-5 cm
  • Niekoľkokrát plechom udrite o kuchynskú dosku – odstránite tým z cesta vzduchové bubliny
  • Nechajte makrónky zaschnúť 30 – 60 minút – je to dôležité, inak by popraskali
  • Potom pečte v rúre vyhriatej na 150 ° približne 10 minút
  • Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť
  • Vyberte z chladničky ganache a nechajte povoliť
  • Vytvárajte plnené makrónky tak, že jednej pusinke namažete na spodnú – plochú stranu obľúbenú náplň ak krému prilepíte druhú pusinku opäť spodnou stranou
  • Hotové čokoládové makrónky nechajte v chlade odležať do druhého dňa
Tri oranžové makrónky s čokoládovou ganache
Zdroj: gdaysouffle.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.