Ten recept na pravé makrónky musíte vyskúšať – sú krehké ale vo vnútri krásne vláčne a čokoládová náplň je jednoducho lahoda.
Ingrediencie
Cesto:
- 200 g práškového cukru
- 100 g mandľovej múky
- 3 bielky
- 40 g cukru kryštál
- potravinárske farbivo
Čokoládová ganache:
- 100 g čokolády
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžička masla
Postup
- Začnite prípravou ganache:
- Smotanu na šľahanie ohrejte takmer k vodu varu, ale nevarte
- Do misky dajte čokoládu nasekanú na malé kúsky a maslo
- Zalejte horúcou smotanou a miešajte kým sa čokoláda nerozpustí
- Nechajte vychladnúť a potom dajte do chladničky stuhnúť.
- Mandľovú múku zmiešajte s práškovým cukrom
- Bielky prešľahajte s krupicovým cukrom do peny
- Pridajte potravinárske farbivo a vyšľahajte do snehu
- Opatrne pridajte múku s cukrom a stierkou jemne zamiešajte do snehu
- Pozor aby ste cesto nepremiešali, musia byť hladké a jemné ale pevné, nie tekuté
- Cesto dajte do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie urobte kolieska s priemerom 4-5 cm
- Niekoľkokrát plechom udrite o kuchynskú dosku – odstránite tým z cesta vzduchové bubliny
- Nechajte makrónky zaschnúť 30 – 60 minút – je to dôležité, inak by popraskali
- Potom pečte v rúre vyhriatej na 150 ° približne 10 minút
- Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť
- Vyberte z chladničky ganache a nechajte povoliť
- Vytvárajte plnené makrónky tak, že jednej pusinke namažete na spodnú – plochú stranu obľúbenú náplň ak krému prilepíte druhú pusinku opäť spodnou stranou
- Hotové čokoládové makrónky nechajte v chlade odležať do druhého dňa