Toto je základný recept na halušky/knedličky, ktoré si môžeme dať v podstate s čímkoľvek. Perfektne sa hodí k mäsovému sosu, do hustej polievky, so slaninou a kapustou, alebo len tak s restovanou cibuľkou.
Ingrediencie:
- 2 vajcia veľkosti L
- 1/2 lyžičky soli
- 2 lyžice vody
- 1 hrnček polohrubej múky
Postup:
- Múku preosejeme do misky spolu so soľou, pridáme vajcia, osolíme a vypracujeme cesto.
- Dôležité je, aby bolo pekne hladké a zapracovali sa všetky suroviny.
- Dáme si variť hrniec vody, a hneď ako začne bublať, môžeme sa pustiť do halušiek.
- Ešte si na linku pripravíme misku či hrnček s vriacou vodou.
- Lyžičku alebo lyžicu vždy do hrnčeka namočíme a oddelíme malé kúsky cesta a postupne vhadzujeme do hrnca.
- Takto pokračujeme, až kým nespracujeme všetko cesto.
- Varíme po dobu 3 minút a potom scedíme cez väčší cedník.
- Prepláchneme vodou a necháme odkvapkať, potom môžeme podávať ako sa nám páči.