Klasické konzervovanie orechov

Klasické konzervovanie orechov

Pre tento recept budete potrebovať ešte nezrelé zelené orechy, ktoré nemajú zrelú vnútornú škrupinu.

Budete potrebovať

  • 30 vlašských nezrelých orechov
  • 1 a ½ kg cukru kryštál
  • 3 a ¼ šálky vody
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 klinčeky alebo 1 lyžička kardamómu

Postup prípravy

  • Orechy je potrebné najskôr olúpať, na túto prácu použite škrabku a rukavice, aby ste nemali farebné ruky.
  • Umiestnite vlašské orechy do hrnca so studenou vodou a umyte ich.
  • Vidličkou ich prepichnite z každej strany.
  • Namočte vlašské orechy do studenej vody a nechajte ich namočené po dobu 9 dní.
  • Medzitým vodu vymieňajte dvakrát denne – zbavíte sa tak horkosti orechov.
  • Orechy vám zrejme vyplávajú na povrch, preto ich zaistite napríklad keramickou doskou.
  • Po 9 dňoch orechy dajte do vriacej vody a nechajte ich tam 10 minút.
  • Vodu z hrnca vylejte a orechy nechajte vyschnúť.
  • Medzitým si pripravte cukrový rozvar.
  • Akonáhle voda začne vrieť, dajte do nej orechy a varte ich v rozvare asi 30 minút.
  • Po uplynutí doby varu plameň vypnite, hrniec prikryte pokrievkou a nechajte vychladnúť asi 6 hodín (najlepšie cez noc).
  • Ďalší deň do hrnca pridajte citrónovú šťavu, škoricu, vanilku a klinčeky / kardamóm.
  • Pomaly ohrievajte a varte ďalších 30 minút.
  • Skontrolujte, či sú orechy mäkké – mal by mať textúru syra čedar – pokiaľ je ešte príliš pevný, varte ich dlhšie, kým nezmäknú.
  • Keď sú vlašské orechy pripravené, nalejte ich spolu so sirupom do do sterilizovaných nádob a poriadne zaviečkujte.
  • Pre výbornú chuť ich nechajte minimálne 6 mesiacov dozrieť na chladnom a tmavom mieste.
Miska s jadrami zaváracích orechov s vedľa položenými celými orechmi.
zdroj: naturaldryfruits.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.