Klasické konzervovanie paprík

Klasické konzervovanie paprík

Asi najbežnejší spôsob, ako si zakonzervovať papriky, je pomocou zaváracieho hrnca. Pokiaľ ho máte k dispozícii, postupujte podľa nášho receptu.

Budete potrebovať

  • papriky
  • soľ
  • voda
  • nálev
  • zaváracie poháre s viečkami
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  • Zo všetkého najskôr si nachystajte potrebný počet pohárov na zaváranie a sterilizujte ich – aj s viečkami.
  • Potom začnite v hrnci zahrievať vodu, pridajte soľ a priveďte do varu.
  • Medzitým si papriky očistite, zbavte jadier a umyte.
  • Môžete ich nakrájať na polovice, štvrtiny alebo ich nechať vcelku.
  • Akonáhle začne osolená voda vrieť, papriky do nej vložte na 4-5 minút.
  • Pripravte si sladkokyslý nálev.
  • Hotové papriky vkladajte jednu vedľa druhej do pohárov.
  • Zalejte pripraveným nálevom a utrite okraje pohárov papierovou utierkou.
  • Zaviečkujte a sterilujte pri teplote 85 stupňov 30 minút.
  • Vytiahnite poháre z hrnca, otočte viečkom dole.
  • Nechajte vychladnúť a uskladnite.
Ruka držiaca pohár s nakladanými paprikami.
zdroj: honest-food.net

Vyskúšajte aj naše skvelé recepty na nátierku z papriky pre jednohubky aj obložené chlebíčky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.