Asi najbežnejší spôsob, ako si zakonzervovať papriky, je pomocou zaváracieho hrnca. Pokiaľ ho máte k dispozícii, postupujte podľa nášho receptu.
Budete potrebovať
- papriky
- soľ
- voda
- nálev
- zaváracie poháre s viečkami
- zavárací hrniec s teplomerom
Postup prípravy
- Zo všetkého najskôr si nachystajte potrebný počet pohárov na zaváranie a sterilizujte ich – aj s viečkami.
- Potom začnite v hrnci zahrievať vodu, pridajte soľ a priveďte do varu.
- Medzitým si papriky očistite, zbavte jadier a umyte.
- Môžete ich nakrájať na polovice, štvrtiny alebo ich nechať vcelku.
- Akonáhle začne osolená voda vrieť, papriky do nej vložte na 4-5 minút.
- Pripravte si sladkokyslý nálev.
- Hotové papriky vkladajte jednu vedľa druhej do pohárov.
- Zalejte pripraveným nálevom a utrite okraje pohárov papierovou utierkou.
- Zaviečkujte a sterilujte pri teplote 85 stupňov 30 minút.
- Vytiahnite poháre z hrnca, otočte viečkom dole.
- Nechajte vychladnúť a uskladnite.
Vyskúšajte aj naše skvelé recepty na nátierku z papriky pre jednohubky aj obložené chlebíčky!