Klasické kuracie rezne v cestíčku

Klasické kuracie rezne v cestíčku

Chrumkavé na povrchu, mäkké vo vnútri. Presne také sú kuracie rezne pripravované v cestíčku. Majú skvelú chuť a hodí sa na akúkoľvek príležitosť.

Môže to byť malá desiata, lahodný obed aj jednoduchá večera. Ako príloha sa hodí zemiaková kaša, hranolky, alebo len čerstvé pečivo. Mrknite tiež na recepty na kuracie prsné rezne .

Ingrediencie:

  • 1 – 1 1/2 kg kuracích pŕs
  • 1 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžičku soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 vajce
  • 2 lyžice vody
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  • Pripravíme si panvicu, nalejeme do nej zhruba 4 – 5 cm oleja a necháme na strednom ohni zahrievať.
  • Medzitým v miske zmiešame múku, soľ a korenie.
  • Do inej misky rozklepneme vajcia a rozmiešame s vodou.
  • Kurča očistíme a nakrájame na rovnako veľké kúsky.
  • Tie obalíme v múke so soľou a korením, oklepeme prebytočnú múku a vložíme do vajca.
  • Obalíme vo vajci zo všetkých strán a vrátime späť do múky.
  • Znovu prehádžeme múkou, aby sa na kura nalepila všade a odložíme nabok.
  • Obalené kúsky kurčaťa necháme 5 minút odpočívať.
  • Skontrolujeme, či je olej dostatočne nahriaty a postupne vložíme kúsky kurčaťa.
  • Panvicu naplníme tak, aby bolo možné kura otáčať.
  • Vyprážame až kým nemá zlato-hnedú farbu.
  • Takto urobíme aj ostatné kúsky a necháme ich na sitku so servítkami, aby odkvapkal prebytočný olej.
  • Pokiaľ sa nám zdá kura menej slané, môžeme ešte hotové kúsky osoliť v mise pred servírovaním.
Chrumkavé vyprážané kuracie prsia.
Zdroj: https://feastandfarm.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.