Klasické linecké s farebnou zmesou marmelád

Klasické linecké s farebnou zmesou marmelád

Zlepujete linecké iba jednou marmeládou? Škoda, zbytočne sa ochudobňujete o rozmanitej chute aj farby!

Ingrediencie:

  • 2 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 2/3 šálky masla
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 3/4 čajová lyžičky soli
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • aspoň tri rôzne druhy marmelády, napríklad ríbezľová, jahodová, marhuľová či pomarančová
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Zmiešajte preosiatu múku s práškom do pečiva a solí.
  2. Pomocou mixéra vyšľahajte maslo a cukor.
  3. Pridajte vajcia, jedno po druhom, po každom pridaní ich rozšľahajte a podľa potreby misu zoškrabte.
  4. Pridajte vanilkový extrakt.
  5. Postupne vmiešajte múčnu zmes a miešajte, kým sa cesto nespojí.
  6. Cesto rozdeľte na polovicu, každú časť zabaľte do potravinovej fólie a uložte aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  7. Predhrejte rúru na 180°C a vyložte dva plechy papierom na pečenie.
  8. Cesto rozvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra.
  9. Vykrajovače vykrájajte z oboch častí cesta rozmanité tvary, vždy spodnú aj vrchnú časť lineckého pečiva.
  10. Cukrovie dajte na pripravené plechy a pečiete v predhriatej rúre asi 7-8 minút dozlatista.
  11. Po vychladnutí jednotlivé kúsky zlepte pomocou rozmanitých druhov marmelády.
  12. Na záver pečivo s marmeládou posypte práškovým cukrom.
Klasické linecké s farebnou zmesou marmelád.
zdroj: foodinspires.com

Recepty na pečivo s marmeládou prirodzene zahŕňajú predovšetkým cukrovinky linecké . Upečte si ho v rozmanitých variantoch!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.