Zlepujete linecké iba jednou marmeládou? Škoda, zbytočne sa ochudobňujete o rozmanitej chute aj farby!
Ingrediencie:
- 2 a 1/2 šálky hladkej múky
- 2/3 šálky masla
- 1 šálka kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 3/4 čajová lyžičky soli
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- aspoň tri rôzne druhy marmelády, napríklad ríbezľová, jahodová, marhuľová či pomarančová
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Zmiešajte preosiatu múku s práškom do pečiva a solí.
- Pomocou mixéra vyšľahajte maslo a cukor.
- Pridajte vajcia, jedno po druhom, po každom pridaní ich rozšľahajte a podľa potreby misu zoškrabte.
- Pridajte vanilkový extrakt.
- Postupne vmiešajte múčnu zmes a miešajte, kým sa cesto nespojí.
- Cesto rozdeľte na polovicu, každú časť zabaľte do potravinovej fólie a uložte aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Predhrejte rúru na 180°C a vyložte dva plechy papierom na pečenie.
- Cesto rozvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra.
- Vykrajovače vykrájajte z oboch častí cesta rozmanité tvary, vždy spodnú aj vrchnú časť lineckého pečiva.
- Cukrovie dajte na pripravené plechy a pečiete v predhriatej rúre asi 7-8 minút dozlatista.
- Po vychladnutí jednotlivé kúsky zlepte pomocou rozmanitých druhov marmelády.
- Na záver pečivo s marmeládou posypte práškovým cukrom.
Recepty na pečivo s marmeládou prirodzene zahŕňajú predovšetkým cukrovinky linecké . Upečte si ho v rozmanitých variantoch!