Klasické marlenka guličky

Klasické marlenka guličky

Zostalo vám cesto na medovník alebo snáď upečené medové perníčky, ktoré už nikto nechce? Rozhodne je škoda, niečo také vyhodiť. Jednoducho toto pečivo recyklujte a vyrobte z neho iné. Neváhajte a prejdite si recepty na medové perníčky , ktoré sa pre túto pochúťku perfektne hodia ako základ.

Ingrediencie:

Na základnú hmotu:

  • 30 dkg medových perníčkov alebo cesta na medovník
  • 8 dkg mletých vlašských orechov
  • 5 dkg rozpusteného nesoleného masla
  • Karamelový krém
  • 100 ml mlieka (prípadne viac, podľa potreby)

Na karamelový krém:

  • 18 dkg cukru
  • 70 ml vody
  • 150 ml smotany na šľahanie (aspoň 33 %)

Na krém:

  • 125 g mascarpone
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka

Na obalenie:

  • Drobčeky z perníčkov alebo medového cesta

Postup:

  • Najskôr si pripravíme karamelový krém, ktorý potrebujeme ako prísadu do základnej hmoty.
  • Do hrnca dáme vodu, cukor a privedieme do varu, aby vznikol tmavý sirup. Nezabúdame miešať, aby sa to nepripálilo.
  • Potom odstavíme z platne a za stáleho miešania pomaly prilievame smotanu. Musíme dať pozor, pretože zmes bude veľmi divoko bublať.
  • Dôkladne premiešame a dáme vychladiť.
  • Na náplň dáme do misky kondenzované mlieko, pridáme mascarpone a starostlivo premiešame, ideálne ručným mixérom na nízku rýchlosť.
  • Dáme vychladiť minimálne na 1 až 2 hodiny do chladničky, aby sa náplň dobre tvarovala.
  • Keď je náplň stuhnutá, vyberieme ju z chladničky a lyžičkou odoberáme malé kúsky a tvarujeme cca 1,5 cm veľké guličky.
  • Pracujeme rýchlo, pretože náplň sa pod teplom rukou začne rozpúšťať. Hotové guličky dáme späť do chladničky na ďalšiu hodinu.
  • Rozmixujeme medové perníčky na jemné drobčeky, pridáme vlašské orechy, rozpustené maslo, hotový a vychladený karamelový krém a mlieko.
  • Vypracujeme hmotu/cesto a lyžicu odoberáme vždy rovnako veľký kúsok, ktorý trochu sploštíme, položíme naň vždy jednu stuhnutú náplň v guličke a vytvarujeme marlenkovú guľôčku.
  • Nakoniec obalíme v omrvinkách z perníčkov alebo medového cesta, záleží na tom, čo použijeme.
Domáce orechové guličky marlenka z perníčkov či medového cesta.
Zdroj: https://tuzrolpattant.reblog.hu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.