Klasické nepečené pečivo

Klasické nepečené pečivo

Samozrejme, že s mäsom nemá tento recept nič spoločné, naopak získal svoj názov vďaka tomu, aký má tvar a že sa pred konzumáciou krája na plátky ako pri údeniach.

Medzi toto populárne pečivo patrí aj recepty na včelie úle , ktoré majú úplne nezameniteľnú chuť.

Ingrediencie:

  • 90 g hrozienok (ideálne sultánky)
  • 4 lyžice kvalitného koňaku
  • 400 g maslových čajových sušienok alebo detských piškót
  • 150 g blanšírovaných mandlí
  • 375 g rozpusteného nesoleného masla
  • 220 g holandského kakaa alebo kakaového prášku
  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • Múčkový cukor na obalenie

Postup:

  • Najskôr dáme sultánky do misky a pridáme 2 lyžice koňaku. Lúhujeme po dobu 10 minút.
  • Do veľkej misy nasypeme sušienky alebo detské piškóty a rukami ich rozdrvíme na stredne veľké kúsky.
  • Prisypeme blanšírované mandle, rozpustené maslo, kakaový prášok, zvyšný koňak a kondenzované mlieka.
  • Nakoniec prihodíme namočené hrozienka aj s koňakom a veľmi dôkladne miešame, aby sa všetko spojilo a vznikla hladká hmota.
  • Cesto je tuhé, takže je najlepšie ho spracovať ručne. Miešanie bude trvať dlho, ale rozhodne to stojí za to.
  • Akonáhle sa všetko spojí, vznikne krásne tmavé, vláčne cesto.
  • Na kuchynskú linku rozprestrieme potravinársku fóliu a do jej stredu dáme 1/3 hotového cesta.
  • Rukami ju vytvarujeme do kmeňa, ktorého priemer bude zhruba 5 až 7 cm.
  • Hotový kmeň/salám posunieme ku kraju fólie a začneme ju okolo neho opatrne, ale pevne otáčať.
  • Konce fólie otočíme dole a pritlačíme ľahko k spodnej časti kmeňa.
  • Takto spracujeme zvyšné 2/3 cesta a uložíme do chladničky, kde ich necháme chladiť až do budúceho dňa.
  • Pred servírovaním stačí len vybaliť z potravinárskej fólie a poprášiť práškovým cukrom cez jemné sito.
  • Nakrájame pomocou ostrého noža a môžeme servírovať.

Tip: Ak všetko nezjeme v jeden deň a chceme si pečivo trochu prikrášliť, môžeme nasledujúci deň nakrájať na veľmi tenké plátky a ozdobiť šľahačkou s čokoládovým toppingom.

Nepečená čokoládová saláma s koňakom.
Zdroj: http://allrecipes.co.uk/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.