Klasické sicílske arancini s ragú

Klasické sicílske arancini s ragú

Tradičný variant tejto pochúťky, v ktorej sa chuť mletého mäsa skvele snúbi s hráškom a korením.

Ingrediencie

Ryžový základ

  • 500 g ryže (Arborio alebo Carnaroli)
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 1200 ml vody
  • 30 g masla
  • 1 g šafranu
  • soľ

Ragú

  • 150 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa
  • 80 g hrášku
  • 200 ml rajčinového pretlaku
  • 1/2 cibule
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 50 ml červeného vína
  • 25 g masla
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Obalení a smaženie

  • 200 g hladkej múky
  • 300 ml vody
  • soľ
  • strúhanka
  • slnečnicový olej

Postup

  1. Ryžu uvarte v 1,2 litra vriacej osolenej vody tak, aby sa voda úplne vsiakla. V hrnci týmto spôsobom zostane všetok škrob a získate suchú a kompaktnú ryžu.
  2. Varte asi 15 minút, potom rozpustite šafran v troche horúcej vody a pridajte ho k uvarenej ryži.
  3. Následne pridajte aj nakrájané maslo a strúhaný parmezán.
  4. Dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  5. Ryžovú zmes nasypte a vyrovnajte na široký nízky plech a prikryte ju potravinárskou fóliou.
  6. Ryžu nechajte niekoľko hodín odpočívať pri izbovej teplote.
  7. Medzitým si pripravte mäsovú náplň. Olúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu.
  8. Nakrájanú cibuľu poduste na panvici v malom množstve oleja a masla.
  9. Pridajte mleté ​​mäso a na prudkom ohni ho orestujte.
  10. Prilejte víno a nechajte ho odpariť.
  11. Následne pridajte paradajkový pretlak, podľa chuti osoľte a okoreňte a prikryté pokrievkou varte aspoň 20 minút.
  12. V polovici doby varenia pridajte hrášok, v prípade potreby môžete pridať trochu horúcej vody.
  13. Akonáhle ryža úplne vychladne, môžete vytvarovať arancini.
  14. Na uľahčenie majte blízko misku s vodou, aby ste si mohli navlhčiť ruky.
  15. Lyžicou si dajte do dlane kôpku ryže, uprostred vytvorte jamku a nalejte do nej lyžičku ragú.
  16. Na záver pridajte lyžičku strúhaného parmezánu, uzavrite ďalšou ryžou a vytvarujte do tvaru gule alebo valca.
  17. Takto spracujte všetku ryžu a ragú.
  18. Potom nasypte do misy preosiatu múku, pridajte štipku soli a vodu.
  19. Dôkladne premiešajte metličkou, aby sa netvorili hrudky.
  20. Potom arancini ponorte jeden po druhom do tejto zmesi, dbajte na to, aby boli úplne pokryté.
  21. Následne ich obaľte v strúhanke.
  22. Vo vyššej panvici alebo hrnci rozohrejte olej a arancini dozlatista osmažte.
Sicílske ryžové gule s ragú a hráškom.
zdroj: lacucinaitaliana.it

Lahodné ragú sa dá pripraviť v mnohých mäsitých aj bezmäsitých variantoch. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na ragú.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.