Pokiaľ máte radi klasické české rezne, potom toto je niečo podobné, len s tým rozdielom, že tu je navyše náplň, vďaka ktorej sa mäso doslova rozplýva na jazyku. Keď už sme pri francúzskej kuchyni, omrknite tiež recepty na parížske torty . Predsa len po masovom obede sa hodí sladká bodka.
Ingrediencie:
- 8 teľacích rezňov rovnakej veľkosti)
- 450 g tvrdého syra (ideálne švajčiarsky syr Gruyère)
- 4 plátky pečenej šunky
- 1 hrnček suchej strúhanky
- 2 lyžičky soli
- 3/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 3/4 hrnčeka hladkej múky
- 2 veľké vajcia
- 2 lyžice nesoleného čerstvého masla
- 2 lyžice extra pán čerstvého citróna a vetvičky čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu
Postup:
- Rezne dôkladne naklepeme, aby boli čo najtenšie. Dobré je, keď každý plátok vložíme medzi dva kusy potravinovej fólie alebo napríklad plastové vrecká.
- Syr nastrúhame, rozdelíme na 4 rovnaké diely a pustíme sa do prípravy.
- Rozložíme si vedľa seba 4 naklepané kotlety a na každú kotletu dáme plátok šunky, na ktorý pritlačíme 1 diel nastrúhaného syra.
- Všetko pokladáme tak, aby zostal voľný cca 0,5 cm okraj okolo celého obvodu.
- Zaklopíme druhou kotletou, pritlačíme a potom okraje naklepeme, aby sa rezne spojili a vytvorené vrecko sa uzavrelo.
- V mise zmiešame strúhanku, 1 lyžičku soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia. Do druhej misy dáme múku, 3/4 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia, opäť premiešame.
- Nakoniec si do tretej misky rozklepneme vajcia, pridáme 1/4 lyžičky soli a našľaháme.
- Všetky 4 rezne, ktoré sme predtým naplnili, obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a nakoniec starostlivo v strúhanke. Opatrne, ale dôkladne ich natlačíme, aby sa strúhanka naozaj uchytila úplne všade.
- Takto obalené rezne rozložíme na mriežku, ktorú umiestnime nad plech na pečenie a dáme ich na hodinu vychladiť do chladničky.
- Potom ich vyberieme a necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
- V panvici rozohrejeme olej a maslo na stredne vysokú teplotu. Vložíme obalené rezne a znížime teplotu na nižší stupeň.
- Z každej strany opekáme 2 minúty, potom preložíme na tanier a môžeme podávať.
Tip: O tom, čo je vlastne panko strúhanka, sa môžete dočítať v našom článku s receptami na šampiňóny .