Recept prevzatý z ukrajinskej kulinárskej kultúry. Cesto je hutnejšie a hustejšie, než tomu býva u nami známych tvarohových lievancov. Do sírnikov je radosť sa zahryznúť, najmä keď sú podávané teplé s kyslou smotanou, cukrom a javorovým sirupom.
Čo budeme potrebovať
- 500 g tvrdého tvarohu
- 2 vajcia
- 125 g + 75 g hladkej múky (oddelene)
- 25 g cukru
- ½ lyžičky soli
- Hrozienka (nepovinný)
- 6-8 polievkových lyžíc oleja na vyprážanie
Postup
- Do veľkej misy nadrobíme tvrdý tvaroh na malé kúsky
- Pridáme 2 vajcia a zmiešame
- Primiešame 125 g múky, cukor a soľ
- Ak v recepte používate hrozienka, tak ich pridajte
- Všetko do hladka premiešame
- Cesto musí byť hustejšie, nie ako klasické palacinky cesto
- Z cesta tvarujeme malé placky, ktoré obalíme vo zvyšnej múke (75 g)
- Vo veľkej panvici rozohrejeme 4 lyžice oleja
- Syrníky na panvičku opatrne vkladáme
- Pečieme z každej strany 4 -5 minút, kým nie sú zlatisté
Na tanieri ozdobíme práškovým cukrom, pokvapkáme javorovým sirupom, medom a šľahačkou. Alebo vyskúšajte sírniky na tradičný ruský spôsob – s kyslou smotanou a obľúbeným lesným ovocím.