Klasické zaváranie hrušiek

Klasické zaváranie hrušiek

Vyskúšajte aj náš jednoduchý recept na zaváranie hrušiek v zaváracom hrnci!

Budete potrebovať

  • hrušky
  • nálev
  • zavárací hrniec s teplomerom
  • zaváracie poháre

Postup prípravy

  • Hrušky dôkladne umyte a osušte.
  • Nezabudnite ich olúpať od šupky – môžete využiť škrabku na zeleninu.
  • Odstráňte stopky a každú hrušku rozkrojte na polovicu.
  • Zbavte ich vnútorných jadier a jadrovníkov.
  • Hrušky namočte do vody s citrónovou šťavou, ktorá zabraňuje ich zhnednutiu.
  • Pripravte si cukrový sirup alebo nálev s jednou časťou cukru na dve časti vody.
  • Hrušky dávajte do pripravených zaváracích pohárov a pridajte k nim škoricu, klinčeky alebo zázvor.
  • Do pohárov nalejte nálev a starostlivo zaviečkujte.
  • Poháre vložte do zaváracieho hrnca a zalejte ich vodou tak, aby boli celé ponorené.
  • Varte asi 20 minút na 85 stupňov.
  • Potom ich vyberte z hrnca a dnom ich otočte nahor – pokladajte na utierku.
  • Nechajte vychladnúť – najlepšie cez noc a potom ich uskladnite.
Nakladané hrušky v pohári a vedľa položenej čerstvej hrušky.
zdroj: www.southernkitchen.com

Vyskúšajte aj naše recepty na zaváranie červenej repy a uchovajte si ju po celý rok. Jej blahodárne účinky sa určite podpíšu na zdraví.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.