Vyskúšajte aj náš jednoduchý recept na zaváranie hrušiek v zaváracom hrnci!
Budete potrebovať
- hrušky
- nálev
- zavárací hrniec s teplomerom
- zaváracie poháre
Postup prípravy
- Hrušky dôkladne umyte a osušte.
- Nezabudnite ich olúpať od šupky – môžete využiť škrabku na zeleninu.
- Odstráňte stopky a každú hrušku rozkrojte na polovicu.
- Zbavte ich vnútorných jadier a jadrovníkov.
- Hrušky namočte do vody s citrónovou šťavou, ktorá zabraňuje ich zhnednutiu.
- Pripravte si cukrový sirup alebo nálev s jednou časťou cukru na dve časti vody.
- Hrušky dávajte do pripravených zaváracích pohárov a pridajte k nim škoricu, klinčeky alebo zázvor.
- Do pohárov nalejte nálev a starostlivo zaviečkujte.
- Poháre vložte do zaváracieho hrnca a zalejte ich vodou tak, aby boli celé ponorené.
- Varte asi 20 minút na 85 stupňov.
- Potom ich vyberte z hrnca a dnom ich otočte nahor – pokladajte na utierku.
- Nechajte vychladnúť – najlepšie cez noc a potom ich uskladnite.
Vyskúšajte aj naše recepty na zaváranie červenej repy a uchovajte si ju po celý rok. Jej blahodárne účinky sa určite podpíšu na zdraví.