Klasický biskupský chlebíček s kandizovaným ovocím

Klasický biskupský chlebíček s kandizovaným ovocím

To, akými farbami bude váš chlebíček žiariť, ovplyvníte množstvom a druhom kandizovaného ovocia. Obľúbená je predovšetkým kombinácia červenej, žltej a zelenej.

Ingrediencie:

  • 2 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 1 šálka masla
  • 2 a 1/2 šálky vody
  • 1 a 1/4 šálky cukru
  • 1/2 šálky tvarohu
  • 1 šálka sušených marhúľ
  • 2 šálky kandizovaného ovocia
  • 1 šálka vlašských orechov
  • 1 šálka hrozienok
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 160 ° C a vymažte a vysypte formu na biskupský chlebíček.
  2. Hrozienka a sušené marhule s vodou a štvrť šálkou cukru povarte za občasného miešania približne 30 minút na panvici.
  3. Nechajte vychladnúť.
  4. V medziobdobí zmiešajte rozpustené maslo s tvarohom, vanilkovým extraktom a zvyšným cukrom.
  5. Pridajte k ich zmesi vajcia a dôkladne premiešajte.
  6. Následne pridajte aj vychladnutú zmes hrozienok a marhúľ.
  7. Opäť premiešajte a po častiach vmiešajte tiež múku a prášok do pečiva.
  8. Na záver pridajte kandizované ovocie a orechy.
  9. Premiešajte a cesto následne vložte do pripravenej formy.
  10. Pečte približne po dobu 55 minút.
Múčnik s kandizovaným ovocím, orieškami a sušeným ovocím
zdroj: lordbyronskitchen.com

Podobná biskupskému chlebíčku je aj slávna nemecká štôlňa . Upečte si ju spoločne s nami nielen na Vianoce!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.