Najlepší šalát s chrumkavými domácimi krutónmi a ľahkým dresingom, skvelý spôsob, keď chcete pohostiť návštevu.
Čo budeme potrebovať
Na krutóny
- ½ francúzskej bagety (nakrájaná kocky)
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletého cesnaku
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
Na dresing
- 2 malé strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 1 lyžička worcesterskej omáčky
- 2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
- 1,5 lyžičky červeného vínneho octu
- 70 ml olivového oleja
- ½ lyžičky soli
Na šalát
- 1 veľký rímsky šalát
- 30 g parmezánu (strúhaného)
Postup
- Predhrejte rúru na 160 stupňov.
- Bagetu nakrájajte na kocky.
- V malej miske zmiešajte 3 lyžice olivového oleja a 1 lyžičku jemne nasekaného cesnaku.
- Krutóny pokvapkajte cesnakovým olejom a navrch posypte 2 lyžicami strúhaného parmezánu.
- Miešajte, kým nebudú rovnomerne pokryté.
- Bagetu rozprestrite na plech a pečte, kým nebudú svetlo zlaté a chrumkavé, 10-12 minút, alebo do požadovanej chrumkavosti.
- Medzitým, si v malej miske prešľahajte cesnak, horčicu, worcester, citrónovú šťavu a červený vínny ocot.
- Za stáleho šľahania pomaly pokvapkajte olivovým olejom.
- Pridajte soľ a korenie.
- Rímsky šalát opláchnite, osušte a nakrájajte alebo natrhajte na kúsky.
- Vložte do veľkej misy a bohato posypte strúhaným parmezánom a vychladnutými krutónmi.
- Pokvapkajte dresingom a jemne premiešajte, kým nebude šalát obalený.
Ako sme sľubovali v úvode, k tomuto receptu na Caesar šalát sa perfektne hodí domáca limonáda bez zbytočných kalórií navyše. Skúste naše recepty a pripravte si osviežujúcu nekalorickú levanduľovú limonádu .