Klasický cheesecake bez pečenia

Klasický cheesecake bez pečenia

Tradičný nepečený cheesecake je naozaj najdokonalejší a najľahší tvarohový koláč. Tento recept na nepečený tvarohový koláč vám prinesie hladký a krémový dezert, ktorý sa v chladničke krásne usadí. Je ľahko sladký a dokonale osviežujúci!

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 240 g grahamových krekrov (rozdrvené)
  • 70 g cukru
  • 115 g masla (rozpusteného)

Na koláč

  • 300 ml hustej smotany
  • 680 g plnotučného smotanového syra
  • 100 g kryštálového cukru
  • 15 g práškového cukru
  • 60 g kyslej smotany
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Zmiešajte ingrediencie na sušienkový základ.
  • Zmes vsypte na dno formy a tesne umačkajte. kreker.
  • Pri príprave náplne dajte na 10–20 minút zmraziť.
  • Ručným mixérom vyšľahajte studenú smotanu do tuha na stredne vysoké otáčky, asi 4–5 minút.
  • Vyšľahajte na strednú rýchlosť smotanový syr a kryštálový cukor, kým nebude dokonale hladký a krémový.
  • Pridajte práškový cukor, kyslú smotanu, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt.
  • Šľahajte 2–3 minúty na stredne vysokú rýchlosť, pokiaľ nebude zmes hladká.
  • Pomocou mixéra na nízku rýchlosť alebo gumovou stierkou vmiešajte šľahačku do tvarohovej náplne, kým sa nespoja.
  • Vyberte krustu z mrazničky a rozotrite náplň na kruste.
  • Pevne zakryte plastovou fóliou a chlaďte aspoň 6–8 hodín. Pre najlepšie výsledky je najlepšie 12 hodín.

Zvyšky tvarohového koláča uložte v chladničke po dobu až 5 dní.

Sklenená nádoba s lahodným tradičným cheesecakom.
Zdroj: laurenslatest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.