Tradičný nepečený cheesecake je naozaj najdokonalejší a najľahší tvarohový koláč. Tento recept na nepečený tvarohový koláč vám prinesie hladký a krémový dezert, ktorý sa v chladničke krásne usadí. Je ľahko sladký a dokonale osviežujúci!
Čo budeme potrebovať
Na kruste
- 240 g grahamových krekrov (rozdrvené)
- 70 g cukru
- 115 g masla (rozpusteného)
Na koláč
- 300 ml hustej smotany
- 680 g plnotučného smotanového syra
- 100 g kryštálového cukru
- 15 g práškového cukru
- 60 g kyslej smotany
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
Postup
- Zmiešajte ingrediencie na sušienkový základ.
- Zmes vsypte na dno formy a tesne umačkajte. kreker.
- Pri príprave náplne dajte na 10–20 minút zmraziť.
- Ručným mixérom vyšľahajte studenú smotanu do tuha na stredne vysoké otáčky, asi 4–5 minút.
- Vyšľahajte na strednú rýchlosť smotanový syr a kryštálový cukor, kým nebude dokonale hladký a krémový.
- Pridajte práškový cukor, kyslú smotanu, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt.
- Šľahajte 2–3 minúty na stredne vysokú rýchlosť, pokiaľ nebude zmes hladká.
- Pomocou mixéra na nízku rýchlosť alebo gumovou stierkou vmiešajte šľahačku do tvarohovej náplne, kým sa nespoja.
- Vyberte krustu z mrazničky a rozotrite náplň na kruste.
- Pevne zakryte plastovou fóliou a chlaďte aspoň 6–8 hodín. Pre najlepšie výsledky je najlepšie 12 hodín.
Zvyšky tvarohového koláča uložte v chladničke po dobu až 5 dní.