Klasický cisársky trhanec

Klasický cisársky trhanec

Tento dezert je veľkou pochúťkou rakúskej gastronómie. Pokiaľ sa vydáte do nejakej horskej chaty, môžete si ako dezert dať práve Kaiserschmarren. Myslíte, že palacinka natrhaná na kusy a servírovaná s tzv. ovocným rozmarom. Neváhajte a vyskúšajte naše recepty na palacinky .

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 125 g polohrubej múky
  • 125 ml mlieka (malo by mať izbovú teplotu)
  • Štipka soli
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 40 g práškového cukru
  • 80 g hrozienok
  • 4 polievkové lyžice čerstvého nesoleného masla

Na posyp:

  • 1 polievková lyžica práškového cukru

Postup:

  • Pripravíme si dve misky, do jednej oddelíme bielky a do druhej žĺtky.
  • K žĺtkom pridáme preosiatu múku, mlieko, soľ, kypriaci prášok do pečiva, cukor a vymiešame hladké cesto.
  • Necháme 10 minút odpočívať a medzitým si nachystáme sneh z bielkov.
  • Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.
  • Nakoniec primiešame hrozienka, len dáme pozor, aby sa sneh nerozbil.
  • V panvici rozohrejeme 2 lyžice masla, vlejeme do nej všetko cesto a na stredný plameň opečieme palacinku, aby bola chrumkavá.
  • Potom palacinku otočíme, pridáme zvyšné 2 lyžice masla a opečieme aj z druhej strany.
  • Ešte teplú palacinku preložíme na tanier a natrháme na kúsky.
  • Posypeme práškovým cukrom.
Luxusný sladký trhanec v super rýchlom variante.
Zdroj: https://www.einfachbacken.de

Tip: Ak budete chystať trhanec v čase, keď je sezóna sliviek, stačí ich vykôstkovať, zaliať vodou, pridať kryštálový cukor a zvariť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.