Klasický diviačí guláš

Klasický diviačí guláš

Tradičný recept, v ktorom sa snúbi chuť diviačieho mäsa predovšetkým s cibuľou a korením. Chuť je tu mierne ozvláštnená kúskom slaniny.

Ingrediencie:

  • 600 g diviačieho mäsa
  • 3 cibuľa
  • 50 g slaniny
  • 100 ml červeného vína
  • 400 ml vody
  • 2 PL paradajkového pyré
  • 4 paradajky
  • 8 PL sójovej omáčky
  • 2 PL oleja
  • borievka
  • klinček
  • kukuričný škrob alebo solamyl
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kančie mäso umyte, nakrájajte na kúsky a zľahka orestujte v hrnci s rozpáleným olejom.
  2. Mäso vyberte a do hrnca dajte zosklovatieť nakrájanú cibuľu.
  3. Po chvíľke pridajte do hrnca aj na kocky nakrájanú slaninu.
  4. Keď je slanina ľahko orestovaná, pridajte paradajkové pyré a krátko povarte.
  5. Následne pridajte nakrájané paradajky a dôkladne zamiešajte.
  6. Prilejte vodu a červené víno.
  7. Keď sa zmes začne variť, pridajte diviačie mäso, sójovú omáčku a korenie.
  8. Premiešajte a za občasného miešania varte v priklopenom hrnci približne 2 až 2,5 hodiny.
  9. Po uplynutí tejto doby vyberte borievka a klinčeky av prípade potreby zahustite pomocou kukuričného škrobu či solamylu.

Tento diviačí guláš je možné servírovať s knedľami, cestovinami či čerstvým pečivom.

Guláš pripravený z diviačieho mäsa servírovaný s cestovinami
zdroj: kikkoman.eu

Diviaka nemusíte vždy konzumovať len vo forme guláša. Vyskúšajte aj ďalšie pochúťky z diviačieho mäsa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.