Klasický hemenex na toastu

Klasický hemenex na toastu

Variť tieto raňajky je rovnako zábavné ako ju jesť.

Čo budeme potrebovať

  • 4 plátky toastu
  • maslo
  • 4 plátky šunky
  • 4 vajcia
  • 120 g strúhaného syra
  • Soľ
  • korenie
  • Pažítka alebo jarná cibuľka (nakrájaná na ozdobu)

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 ºC.
  • Plech vyložte papierom na pečenie.
  • Plátky toastu položte na plech a doprostred zľahka vytlačte jamku.
  • Okraje toastu namažte maslom.
  • Do stredu toastu položte kúsok šunky a rozklepnite vajíčko.
  • Okraje chleba natreté maslom voľne posypte strúhaným syrom. Dochuťte soľou a korením.
  • Pečte 15 minút alebo kým nie je vajcia hotové podľa vašich preferencií.
  • Posypte nasekanou pažítkou/cibuľkou.
Opečený toastový chlieb zapečený so syrom a volským okom.
Zdroj: food52.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.