Tento guláš je chutný, rýchly a veľmi ľahký. Môže sa podávať s pečenou zeleninou, ale aj s varenými cestovinami. Ostatne, neváhajte sa mrknúť aj na recepty na cestoviny so zeleninou , možno vás inšpirujú.
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 kg hnedých húb
- 1 plechovka lúpaných nakrájaných paradajok
- 2 hrnčeky zeleninového vývaru
- 1 – 2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1 1/2 lyžice mletej sladkej papriky
- 6 vetvičiek čerstvého tymiánu
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Pripravíme si panvicu a dáme do nej lyžicu olivového oleja.
- Cibuľu aj papriku olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
- Huby vyčistíme a rozkrájame na štvrťky.
- Vhodíme cibuľu do panvice a restujeme zhruba 4 – 5 minút, aby zmäkla.
- Pridáme papriku a necháme variť asi 5 – 6 minút, až kým nezačnú s cibuľou karamelizovať.
- Vyberieme z panvice a odložíme bokom.
- Do rovnakej panvice dáme druhú lyžicu oleja a vhodíme huby, ktoré varíme za stáleho miešania do odparenia vody.
- Huby osolíme, prisypeme cesnak a necháme restovať, aby boli mäkké.
- Akonáhle zmäknú, prihodíme papriku s cibuľou, nakrájané paradajky, zeleninový vývar, sladkú papriku a tymián.
- Dôkladne premiešame a privedieme do varu.
- Zaklopíme pokrievkou, znížime teplotu a necháme variť cca 20 minút.
- Ešte teplé podávame.
Tip: Ak chceme, aby bola zmes trochu hustejšia, môžeme ešte ku koncu pridať 2 polievkové lyžice strúhanky a variť ďalších 10 minút.