Klasický kysnutý koláč s marhuľami

Klasický kysnutý koláč s marhuľami

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 300 gramov hladkej múky
  • 60 gramov cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 25 gramov droždia
  • 150 mililitrov vlažného mlieka
  • 1 vajce
  • 80 gramov masla
  • štipka soli
  • marhule

Drobenka:

  • 20 gramov hrubej múky
  • 20 gramov masla
  • 20 gramov cukru krupice

Postup prípravy:

  • Múku preosejte, vytvorte jamku a do nej rozdrobte droždie.
  • Zasypte lyžičkou cukru a zalejte menším množstvom vlažného mlieka.
  • Nechajte vzísť kvások.
  • Do hotového kvásku pridajte zvyšok cukru, vanilkový cukor, maslo, mlieko a soľ.
  • Vypracujte v hnetači hladké a vláčne cesto, ktoré nechajte 45 minút kysnúť na teplom mieste.
  • Akonáhle cesto vykyslo, rozvaľkajte ho na plát asi 1 centimeter vysoký.
  • Vložte cesto na vopred pripravený plech.
  • Na cesto rozložte kúsky marhúľ a zasypte posýpkou.
  • Marhuľový koláč vložte do rúry a pečte na 180 stupňov asi 30 minút.
kysnutý koláč s marhuľami posypaný práškovým cukrom
Zdroj foto: belindajeffery.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.