Skip to content
Budete potrebovať:
Cesto:
- 300 gramov hladkej múky
- 60 gramov cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 25 gramov droždia
- 150 mililitrov vlažného mlieka
- 1 vajce
- 80 gramov masla
- štipka soli
- marhule
Drobenka:
- 20 gramov hrubej múky
- 20 gramov masla
- 20 gramov cukru krupice
Postup prípravy:
- Múku preosejte, vytvorte jamku a do nej rozdrobte droždie.
- Zasypte lyžičkou cukru a zalejte menším množstvom vlažného mlieka.
- Nechajte vzísť kvások.
- Do hotového kvásku pridajte zvyšok cukru, vanilkový cukor, maslo, mlieko a soľ.
- Vypracujte v hnetači hladké a vláčne cesto, ktoré nechajte 45 minút kysnúť na teplom mieste.
- Akonáhle cesto vykyslo, rozvaľkajte ho na plát asi 1 centimeter vysoký.
- Vložte cesto na vopred pripravený plech.
- Na cesto rozložte kúsky marhúľ a zasypte posýpkou.
- Marhuľový koláč vložte do rúry a pečte na 180 stupňov asi 30 minút.