Klasický nakladaný cesnak

Klasický nakladaný cesnak

Tento recept síce potrebuje čas na odležanie, ale výsledok rozhodne stojí za to. Príprava je naopak jednoduchá a chuť vynikajúca. Neváhajte vyskúšať aj recepty s medvedím cesnakom , ktorý má svoju špecifickú chuť i arómu.

Ingrediencie:

  • 300 g olúpaného cesnaku
  • 1 veľká červená paprika
  • 2 hrnčeky destilovaného bieleho octu
  • 1/2 hrnčeka bieleho cukru
  • 1/2 hrnčeka mletých horčičných semienok
  • 1/2 lyžičky zelerových semienok

Postup:

  • Cesnak olúpeme a väčšie strúčiky prepolíme. Opláchneme a dáme do stredne veľkej misky.
  • Červenú papriku vyčistíme, nakrájame na kocky a pridáme k cesnaku.
  • Do hrnca dáme destilovaný biely ocot a biely cukor.
  • Zelerové semienko so sušenou horčicou dáme do vrecka alebo napríklad do sitka na čaj a ponoríme do octu s cukrom.
  • Privedieme do varu a necháme variť po dobu 5 minút.
  • Vmiešame strúčiky cesnaku s paprikou a varíme ďalších 5 minút.
  • Potom odstavíme a zbavíme sa vrecka s korením.
  • Cesnak s paprikami rozdelíme do čistých (sterilných) pohárov, do výšky cca 2 – 3 cm od hrdla pohára.
  • Zalejeme tekutinou a dobre utesníme pomocou uzáveru.
  • Počkáme, až poháre vychladnú a dáme na 3 týždne odležať do chladničky, až potom podávame napríklad ku grilovanému mäsu.
Cesnak v náleve s červenou paprikou a octom.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Tip: Ak chceme ďaleko pikantnejšiu verziu, potom pridáme 2 lyžice štipľavej omáčky Srirachy, 1/2 lyžice sušeného chilli a 1/2 lyžice sušeného tymiánu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.