Vyskúšajte tento tradičný recept na zaváranie leča v zaváracom hrnci. Je jednoduchý a zvládne ho úplne každý!
Budete potrebovať
- 20 paradajok
- 20 paprík rôznej farby
- 5 cibuľou
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
- soľ, korenie
Postup prípravy
- Zo všetkého najskôr si pripravte poháre na zaváranie a viečka – sterilizujte ich.
- Vložte do veľkého hrnca vodu a priveďte ju do varu.
- Do vriacej vody vsypte paradajky a nechajte ich 3 minúty povariť.
- Potom ich z hrnca vytiahnite, olúpte šupku a nakrájajte na kúsky.
- Potom si nakrájajte na kúsky cibuľu, ktorú dajte na panvicu zosklovatieť.
- Medzitým si očistite papriky a nakrájajte ich menšie púžky.
- Potom zmes zeleniny pridajte k restovanej cibuľke a 10 minút opekajte.
- Prilejte vodu a duste pod pokrievkou ďalších 10 minút.
- Podľa potreby osoľte, poprípade oprite.
- Vzniknuté lečo naplňte do zaváracích pohárov a poriadne zaviečkujte.
- Poháre vložte do zaváracieho hrnca, prilejte vodu a varte pri teplote 85 stupňov 20 minút.
- Po vytiahnutí pohára obráťte dnom nahor a nechajte vychladnúť.
- Uskladnite v chladnom a tmavom mieste.
Viete, že pomocou nakladania môžete uchovať aj mäso? Najmä mäso bravčové k tomu úplne nabáda. Môžete ho dokonca zavariť ako surové, tak pečené. Vyskúšajte naše recepty na zaváranie bravčového mäsa v niekoľkých rôznych variantoch. Sú luxusné!