Klasický návod na zaváranie leča

Klasický návod na zaváranie leča

Vyskúšajte tento tradičný recept na zaváranie leča v zaváracom hrnci. Je jednoduchý a zvládne ho úplne každý!

Budete potrebovať

  • 20 paradajok
  • 20 paprík rôznej farby
  • 5 cibuľou
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej
  • soľ, korenie

Postup prípravy

  • Zo všetkého najskôr si pripravte poháre na zaváranie a viečka – sterilizujte ich.
  • Vložte do veľkého hrnca vodu a priveďte ju do varu.
  • Do vriacej vody vsypte paradajky a nechajte ich 3 minúty povariť.
  • Potom ich z hrnca vytiahnite, olúpte šupku a nakrájajte na kúsky.
  • Potom si nakrájajte na kúsky cibuľu, ktorú dajte na panvicu zosklovatieť.
  • Medzitým si očistite papriky a nakrájajte ich menšie púžky.
  • Potom zmes zeleniny pridajte k restovanej cibuľke a 10 minút opekajte.
  • Prilejte vodu a duste pod pokrievkou ďalších 10 minút.
  • Podľa potreby osoľte, poprípade oprite.
  • Vzniknuté lečo naplňte do zaváracích pohárov a poriadne zaviečkujte.
  • Poháre vložte do zaváracieho hrnca, prilejte vodu a varte pri teplote 85 stupňov 20 minút.
  • Po vytiahnutí pohára obráťte dnom nahor a nechajte vychladnúť.
  • Uskladnite v chladnom a tmavom mieste.
Nakladané lečo v zaváracích pohároch.
zdroj: growagoodlife.com

Viete, že pomocou nakladania môžete uchovať aj mäso? Najmä mäso bravčové k tomu úplne nabáda. Môžete ho dokonca zavariť ako surové, tak pečené. Vyskúšajte naše recepty na zaváranie bravčového mäsa v niekoľkých rôznych variantoch. Sú luxusné!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.