Na návrat v čase sa stačí zahryznúť do čerstvého chleba spoločne s týmto lahodným majonézovým šalátom, ktorý chutí presne ako z bufetu v 80. rokoch.
Čo budeme potrebovať
- 400 g čapovaného salámu
- 120 g kyslých uhoriek
- 80 g cibule
- 50 g sterilizovanej papriky
- 15 g feferónik
- 200 g majonézy
- Lyžica horčica
- Lyžička worcesterskej omáčky
- Lyžička octu
- 10 g cukru
- Štipka korenia
- Štipka cukru
Postup
- Točenú salámu si olúpeme a nakrájame ho na tenké kolieska
- Uhorky a cibuľu taktiež nakrájame na tenké plátky, ktoré pridáme k saláme
- Sterilizované papriky spoločne s feferónkami nakrájame nadrobno
- Pridáme majonézu a horčicu
- Všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie v majonéze rovnomerne obalili
- Pokračujeme tak, že šalát dochutíme worcestrovou omáčkou, octom, cukrom, mletým čiernym korením a soľou
- Ochutnáme a poprípade ešte chuť doladíme soľou, korením alebo nálevom z feferónok či uhoriek