Klasický šopský šalát

Klasický šopský šalát

Táto pochúťka je obľúbená po mnoho generácií a každý si ju s chuťou pripraví. Ostatne je to vynikajúci pokrm vhodný samostatne, napríklad ako desiata, ale pokojne to môže byť aj chutná večera, prípadne príloha k mäsu.

Ak fandíte studenej kuchyni a radi si pochutnáte na skutočných skvostoch, skúste jednoduché recepty na zemiakové nátierky . Olíznete po nich všetkých desať.

Ingrediencie:

  • 1 šalátová uhorka
  • 1 stredne veľká červená cibuľa
  • 1/2 veľkej zelenej papriky
  • 2 veľké zrelé slivkové paradajky
  • 1/2 hrnčeka čiernych olív (odroda Kalamata)
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/4 hrnčeka nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti
  • 1 balenie syra Feta

Postup:

  • Uhorku umyjeme a pomocou škrabky na nej vytvoríme pruhovaný vzor tak, že vždy každé 2 cm oškrabeme šupku. Rozpolíme a nakrájame na plátky.
  • Vhodíme do misy a pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu.
  • Papriku zbavíme zrniečok, rozkrájame na rovnako veľké kocky a dáme aj do misy.
  • Pokrájame umyté slivkové paradajky a spolu s olivami aj petržlenovou vňaťou prihodíme k ostatnej zelenine.
  • Olivový olej rozšľaháme s vínnym octom a prilejeme do misy.
  • Dôkladne premiešame, aby sa tekutina dostala na všetky kúsky zeleniny.
  • Osolíme, pridáme korenie, rozdrobený syr Feta a ešte raz zamiešame. Nakoniec dáme šalát aspoň na 1 hodinu vychladiť do chladničky.
  • Potom už len stačí rozdeliť do šalátových misiek a servírovať.
Luxusný šopák v klasickom prevedení.
Zdroj: Zdroj: https://food52.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.