Kláštorné rožky

Kláštorné rožky

Toto pečivo sa dá pomenovať mnohými spôsobmi, či už sú to rožky, rožteky, pečivo, céčka kvôli tvaru alebo ako už nadpis napovedá rožky. Hlavné je to, že majú úplne charakteristickú a nezameniteľnú chuť, a to je na nich to najzaujímavejšie aj najdôležitejšie.

Ingrediencie:

  • 210 g hladkej múky
  • 140 g mletých vlašských orechov
  • 130 g čerstvého masla (nesoleného)
  • 30 g nastrúhanej mliečnej čokolády s lieskovými orieškami
  • 50 g práškového cukru
  • Na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 žĺtky (vajcia veľkosti M)

Na ozdobu:

  • 100 g čokoládovej polevy
  • Strúhaný kokos na posypanie podľa potreby

Postup:

  • Nastrúhame si čokoládu a dáme do misy. Pridáme preosiatu múku s práškovým cukrom, mleté ​​orechy, maslo, nastrúhanú čokoládu, kypriaci prášok do pečiva a žĺtky.
  • Vypracujeme hladké cesto, ktoré bude veľmi krehké. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme ho minimálne na 3 hodiny oddýchnuť do chladničky, ideálne však do druhého dňa.
  • Nasledujúci deň vyberieme cesto z chladničky, odoberáme z neho rovnako veľké kúsky a tvarujeme do rožka v tvare písmena C.
  • Predhrejeme si rúru na 190 stupňov a rožky preložíme na plech s papierom na pečenie.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 8 až 10 minút, kým rožky nebudú ružové.
  • Vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť na kuchynskej mriežke.
  • Potom si vo vodnom kúpeli rozpustíme polevu a namáčame do nej jednotlivé vychladnuté rohlíčky. Položíme na plech a posypeme kokosom.
Skvelá alternatíva kláštorných rožkov v štýle vanilkových.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.