Toto pečivo sa dá pomenovať mnohými spôsobmi, či už sú to rožky, rožteky, pečivo, céčka kvôli tvaru alebo ako už nadpis napovedá rožky. Hlavné je to, že majú úplne charakteristickú a nezameniteľnú chuť, a to je na nich to najzaujímavejšie aj najdôležitejšie.
Ingrediencie:
- 210 g hladkej múky
- 140 g mletých vlašských orechov
- 130 g čerstvého masla (nesoleného)
- 30 g nastrúhanej mliečnej čokolády s lieskovými orieškami
- 50 g práškového cukru
- Na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
- 2 žĺtky (vajcia veľkosti M)
Na ozdobu:
- 100 g čokoládovej polevy
- Strúhaný kokos na posypanie podľa potreby
Postup:
- Nastrúhame si čokoládu a dáme do misy. Pridáme preosiatu múku s práškovým cukrom, mleté orechy, maslo, nastrúhanú čokoládu, kypriaci prášok do pečiva a žĺtky.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré bude veľmi krehké. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme ho minimálne na 3 hodiny oddýchnuť do chladničky, ideálne však do druhého dňa.
- Nasledujúci deň vyberieme cesto z chladničky, odoberáme z neho rovnako veľké kúsky a tvarujeme do rožka v tvare písmena C.
- Predhrejeme si rúru na 190 stupňov a rožky preložíme na plech s papierom na pečenie.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 8 až 10 minút, kým rožky nebudú ružové.
- Vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť na kuchynskej mriežke.
- Potom si vo vodnom kúpeli rozpustíme polevu a namáčame do nej jednotlivé vychladnuté rohlíčky. Položíme na plech a posypeme kokosom.