Tento recept je ľahký a neuveriteľne chutný! Grilovanú klobásu podávajte v chrumkavej žemli, so zemiakovou kašou alebo pokojne ľahkým zeleninovým šalátkom.
Ingrediencie
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na prúžky alebo kolieska
- 4 papriky, nakrájané na prúžky
- 3 lyžice jablčného octu
- 3 lyžice cukru
- malý zväzok lístkov čerstvého tymiánu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 1 kg klobásy
- pečivo, na podávanie
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni, kým sa nezačne trblietať.
- Pridajte cibuľu a papriku a restujte za častého miešania, kým zelenina nezmäkne a nezhnedne, asi 8 minút.
- Pridajte ocot a cukor.
- Odstráňte z ohňa a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
- Podľa chuti dochuťte soľou, korením a lístkami tymiánu.
- Predhrejte gril na 5 až 10 minút.
- Preneste zmes cibule a papriky do 25 cm hliníkovej misky na gril.
- Klobásy vložte do zmesi cibule a papriky.
- Umiestnite misku na horúcu stranu grilu, priveďte do varu a potom posuňte na chladnejšiu stranu grilu.
- Uzavrite a grilujte, kým klobásy nedosiahnu 60 – 63 stupňov Celzia na teplomere s okamžitým odpočtom, asi 20 minút, raz v polovici otočte.
- Pomocou klieští vyberte klobásy z misiek a položte priamo na gril.
- Grilujte za občasného obracania, kým nezozlátnu a nebudú chrumkavé, celkom asi 3 minúty.
- Vráťte klobásy do misky.
- Opečte pečivo na grile.
- Podávajte s opečeným pečivom a zeleninovou zmesou so zemiakovou kašou alebo pokojne s ryžou.
Inšpirujte sa tiež našimi receptami na nakladané klobásy 7x inak alebo pochúťka, ktorú si môžete pripraviť aj na horšie časy!