Klobása, ružičkový kel v zemiakovej polievke

Klobása, ružičkový kel v zemiakovej polievke

Opečte si pár toastov a odzátkujte fľašu Ribera del Duero, ktorú si môžete vychutnať spolu s touto zdravou polievkou s ružičkovým kelom.

Čo budeme potrebovať

  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 85 talianskej klobásy
  • 120 g nakrájanej cibule
  • 60 g nakrájanej mrkvy
  • 60 g zeleru nakrájaného na kocky
  • 2 lyžice jemne nasekaného cesnaku
  • 2 lyžičky papriky (najlepšie údené)
  • 340 g malých žltých zemiakov (nakrájaných na plátky)
  • 230 g ružičkového kelu (orezané a nakrájané na plátky)
  • 1 l kuracieho vývaru
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletého korenia
  • 30 g nasekanej plochej petržlenovej vňate

Postup

  • Zahrejte 1 lyžicu oleja vo veľkom hrnci na strednú teplotu. Pridajte klobásu a varte za občasného miešania, kým nezhnedne, 4 až 6 minút.
  • Do hrnca pridajte zvyšné 2 lyžice oleja, cibuľu, mrkvu a zeler.
  • Varte za občasného miešania do zmäknutia asi 5 minút.
  • Pridajte cesnak a paprík, varte po dobu 30 sekúnd.
  • Pridajte zemiaky, ružičkový kel a vývar a všetko priveďte do varu na vysokú teplotu.
  • Akonáhle sa polievka začne variť znížte teplotu na miernu a za občasného miešania varte, kým zemiaky nezmäknú, 6 až 8 minút.
  • Vmiešajte klobásu, ocot, soľ a korenie.
  • Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.
Najlepšia polievka so zemiakmi, kelom, špenátom a údeninou.
Zdroj: paleorunningmomma.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.