Talianske klobásky alebo salsiccie možno použiť na prípravu mnohých rozmanitých pokrmov. Vyskúšajte ich pripraviť aj so zlatistým mokom.
Ingrediencie:
- 8 klobások talianskeho typu
- 4 veľké papriky
- 2 žlté cibule
- 2 čajové lyžičky hrubej soli
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka piva typu ležiak
- čerstvé byliny, napríklad bazalka či petržlenová vňať
- olivový olej
Postup:
- Na panvici rozohrejte dve lyžice olivového oleja, pridajte klobásy a opečte ich zo všetkých strán. Po opečení ich vyberte z panvice a položte na tanier.
- Do panvice pridajte ďalšie dve lyžice olivového oleja, papriky a cibuľu nakrájané na kolieska spoločne s trochou soli.
- Všetko premiešajte a nechajte variť asi 15-18 minút, kým zelenina nezmäkne a trochu nezhnedne.
- Vmiešajte prelisovaný cesnak a nechajte ho asi minútu rozvoňať.
- Vmiešajte pivo a nechajte ho prejsť varom.
- Vareškou zoškrabnite z dna panvice pripečené kúsky a za občasného miešania varte 5-8 minút, kým sa pivo nezredukuje a trochu nezhustne.
- Vráťte klobásy do panvice, priklopte panvicu pokrievkou a na nízku teplotu varte asi 15 minút. V polovici varenia klobásky obráťte.
- Tesne pred podávaním posypte čerstvými bylinkami.
Takto pripravený pokrm chutí skvele predovšetkým s čerstvým pečivom, ale servírovať ho môžete napríklad aj so zemiakmi.