Klobásky pripravované s pivom a paprikami

Klobásky pripravované s pivom a paprikami

Talianske klobásky alebo salsiccie možno použiť na prípravu mnohých rozmanitých pokrmov. Vyskúšajte ich pripraviť aj so zlatistým mokom.

Ingrediencie:

  • 8 klobások talianskeho typu
  • 4 veľké papriky
  • 2 žlté cibule
  • 2 čajové lyžičky hrubej soli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka piva typu ležiak
  • čerstvé byliny, napríklad bazalka či petržlenová vňať
  • olivový olej

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte dve lyžice olivového oleja, pridajte klobásy a opečte ich zo všetkých strán. Po opečení ich vyberte z panvice a položte na tanier.
  2. Do panvice pridajte ďalšie dve lyžice olivového oleja, papriky a cibuľu nakrájané na kolieska spoločne s trochou soli.
  3. Všetko premiešajte a nechajte variť asi 15-18 minút, kým zelenina nezmäkne a trochu nezhnedne.
  4. Vmiešajte prelisovaný cesnak a nechajte ho asi minútu rozvoňať.
  5. Vmiešajte pivo a nechajte ho prejsť varom.
  6. Vareškou zoškrabnite z dna panvice pripečené kúsky a za občasného miešania varte 5-8 minút, kým sa pivo nezredukuje a trochu nezhustne.
  7. Vráťte klobásy do panvice, priklopte panvicu pokrievkou a na nízku teplotu varte asi 15 minút. V polovici varenia klobásky obráťte.
  8. Tesne pred podávaním posypte čerstvými bylinkami.

Takto pripravený pokrm chutí skvele predovšetkým s čerstvým pečivom, ale servírovať ho môžete napríklad aj so zemiakmi.

Zmes talianskych klobások, paprík, cibule a bazalkových listov
zdroj: adventurekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.