Zemiakové knedle, rovnako ako žemľové, sú úplným základom slovenskej kuchyne. Preto pre vás máme podrobný recept na prípravu tých najlepších domácich zemiakových knedlí z varených zemiakov a to pekne od základu.
INGREDIENCIA
- 600 g varených zemiakov
- 200 g detskej krupičky
- 60 g solamylu
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 60 g hrubej múky
- ¼ balíčka prášku do pečiva
- soľ
POSTUP
- Varené zemiaky hneď nastrúhajte, osoľte a pridajte k nim krupicu, múku, solamyl a prášok do pečiva.
- Potom cesto spojte vajcom a žĺtkom.
- Cesto dobre prepracujte a utvorte z neho tri podlhovasté knedle.
- Vo vriacej vode nechajte kedlíky variť a aj 25 minút.
- Okamžite po vhodení do vriacej vody podoberte www.cooklikeczechs.com knedle vareškou, aby sa neprichytili ku dnu.
- Uvarené knedle je nutné krájať niťou, na nôž sa lepí.