Knedle z varených zemiakov

Knedle z varených zemiakov

Zemiakové knedle, rovnako ako žemľové, sú úplným základom slovenskej kuchyne. Preto pre vás máme podrobný recept na prípravu tých najlepších domácich zemiakových knedlí z varených zemiakov a to pekne od základu.

INGREDIENCIA

  • 600 g varených zemiakov
  • 200 g detskej krupičky
  • 60 g solamylu
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 60 g hrubej múky
  • ¼ balíčka prášku do pečiva
  • soľ

POSTUP

  1. Varené zemiaky hneď nastrúhajte, osoľte a pridajte k nim krupicu, múku, solamyl a prášok do pečiva.
  2. Potom cesto spojte vajcom a žĺtkom.
  3. Cesto dobre prepracujte a utvorte z neho tri podlhovasté knedle.
  4. Vo vriacej vode nechajte kedlíky variť a aj 25 minút.
  5. Okamžite po vhodení do vriacej vody podoberte www.cooklikeczechs.com knedle vareškou, aby sa neprichytili ku dnu.
  6. Uvarené knedle je nutné krájať niťou, na nôž sa lepí.
Zemiaková knedľa na tanieri.
www.cooklikeczechs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.