Zemiakové knedle skvele chutia aj plnené špenátom. Vyskúšajte tento variant, ktorý je nenáročný na suroviny a zároveň luxusne chutí!
INGREDIENCIA
- 200 g zemiakov, uvarených v šupke, vychladnutých a olúpaných
- zväzok listov špenátu
- 2 cibuľa
- soľ
- 150 g hrubej múky
- 1 vajce
- olej alebo masť
POSTUP
- Špenát sparíme, nakrájame nadrobno a orestujeme s jednou nadrobno nakrájanou cibuľou.
- Zemiaky nastrúhame av ruke ich zmiešame s múkou, vajcom a 1/4 lyžičky soli, až vznikne vláčne cesto.
- Dáme variť trochu osolenej vody.
- Z cesta tvoríme malé placky a doprostred dáme trochu náplne.
- Uzavreté a vytvarujeme okrúhlu knedľu.
- Knedle ihneď vložíme do vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú.
- Vyberieme ich, orestujeme ďalšiu nakrájanú cibuľu a hotové knedle posypeme restovanou cibuľkou.
- Dobrú chuť!