Knedle zo zemiakov plnené špenátom

Knedle zo zemiakov plnené špenátom

Zemiakové knedle skvele chutia aj plnené špenátom. Vyskúšajte tento variant, ktorý je nenáročný na suroviny a zároveň luxusne chutí!

INGREDIENCIA

  • 200 g zemiakov, uvarených v šupke, vychladnutých a olúpaných
  • zväzok listov špenátu
  • 2 cibuľa
  • soľ
  • 150 g hrubej múky
  • 1 vajce
  • olej alebo masť

POSTUP

  • Špenát sparíme, nakrájame nadrobno a orestujeme s jednou nadrobno nakrájanou cibuľou.
  • Zemiaky nastrúhame av ruke ich zmiešame s múkou, vajcom a 1/4 lyžičky soli, až vznikne vláčne cesto.
  • Dáme variť trochu osolenej vody.
  • Z cesta tvoríme malé placky a doprostred dáme trochu náplne.
  • Uzavreté a vytvarujeme okrúhlu knedľu.
  • Knedle ihneď vložíme do vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú.
  • Vyberieme ich, orestujeme ďalšiu nakrájanú cibuľu a hotové knedle posypeme restovanou cibuľkou.
  • Dobrú chuť!
Knedle plnené špenátom na drevenom lopári.
www.czechology.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.