Pri tomto recepte je najväčšou výhodou rýchla príprava. Keď sa vám nechce variť nič zložité, skúste rýchlo rýchle halušky, po ktorých sa budete olizovať až za ušami.
Ingrediencie:
Cesto na halušky:
- 3 vajcia
- 60 g masla
- 175 ml mlieka
- 300 g hladkej múky
- Štipka soli a mletého čierneho korenia
- Štipka čerstvo strúhaného muškátového orieška
Na vaječnú zmes:
- 2 polievkové lyžice masla
- 4 vajcia
- Soľ podľa chuti
- Štipka mletého čierneho korenia
- 1 zväzok petržlenu
Postup:
- Začneme tým, že si na knedličky rozpustíme maslo.
- Do misy preosejeme múku, rozklepneme vajcia, prilejeme mlieko, soľ, korenie a okoreníme muškátovým orieškom.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré nesmie byť riedke.
- Privedieme do varu hrniec vody, osolíme a pomocou formičky na halušky pretlačíme cesto do vriacej vody.
- Varíme, kým nebudú halušky plávať na hladine.
- Potom scedíme a prepláchneme pod studenou vodou.
- Akonáhle máme hotovo, pustíme sa do prípravy vaječnej zmesi.
- Rozpustíme maslo vo väčšej panvici, prihodíme knedličky a premiešame.
- Do misky rozklepneme vajcia, našľaháme a nalejeme do panvice.
- Za stáleho miešania necháme zmes zhustnúť, ale nesmie byť vysušená.
- Ochutíme soľou a korením. Servírujeme ozdobené nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.