Zo všetkých druhov mäsa si myslím, že pečeň je najmenej obľúbená na varenie, pretože má svoju typickú vôňu. Sú tiež celkom krvavé a pokiaľ nemáte radi veľa soli a korenia, bez nich môžu chutiť horko alebo dokonca divne. Pokiaľ ale všetko urobíte správne, budete odmenení jedinečnými a dobre chutiacimi bravčovými pečeňovými knedličkami. Môžete ich potom podávať v tejto krémovej polievke známej ako kaldoun a možno to môže byť aj prekrm knajlepším receptom na kuracom gnocchi .
Čo budeme potrebovať
- 500 – 700 g bravčovej pečene
- 1 cibuľa
- kúsok masla
- 2 rožky
- 250 ml teplého mlieka
- 1 vajce
- 250 g strúhanky
- trochu petržlenu
- trochu majoránky
- soľ
- korenie
- trochu muškátového orieška
Postup
- Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na troške masla.
- Osmaženú cibuľu dajte bokom.
- Rožky nakrájajte na malé kocky.
- Kocky chleba dajte do inej misy a potom ich zalejte trochou mlieka, dobre premiešajte, aby sa všetky trochu nasiakli, ale nie veľmi.
- Ostrým nožom nakrájajte pečeň na malinké kúsky alebo ich nasekajte v kuchynskom robote.
- Teraz k nim pridajte osmaženú cibuľu, kocky chleba, vajcia, bylinky, soľ a korenie a dobre premiešajte.
- Dajte na 1 hodinu do chladničky.
- Priveďte do varu veľký hrniec so slanou vodou a znížte teplotu na miernu.
- Vytvarujte malé knedličky veľkosti slivky a opatrne ich vložte do vody.
- Keď knedle začnú plávať hore, počkajte 10 minút, kým sa knedle vo vode uvaria.