Pre milovníkov kokosu nemôže byť iné voľby, než vyskúšať túto skvelú tortu celú plnenú kokosovým krémom a sypanú kokosom.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 225 g hladkej múky
- Lyžička kypriaceho prášku
- 300 g práškového cukru (rozdelený do dvoch misiek)
- 12 bielkov
- 1 ½ lyžice kyslej smotany
- Štipka soli
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Na náplň
- 250 ml kokosovej smotany
- 500 ml smotany na šľahanie
- 75 g strúhaného kokosu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok a 150 g cukru
- Bielky ušľaháme s kyslou smotanou a soľou
- Bielkovú zmes pridáme do sypkej zmesi
- Pridáme zvyšok cukru a vanilkový extrakt a šľaháme na nízku teplotu
- Cesto by malo byť husté a lesklé
- Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme 30 – 35 minút, kým nebudú zlatisté
- Korpus necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme na 3 rovnaké časti
- Na kokosový krém ušľaháme kokosovú šľahačku so smotanou na šľahanie, kým zmes nestuhne
- Jednotlivé časti premazávame kokosovým krémom a potom potrieme celý povrch koláča
- Strúhaným kokosom tortu posypeme