Skip to content
Čo budeme potrebovať
Na rybu
- 350 g lososa
- 50 g sójovej omáčky
- 15 ml ryžového octu
- 5 ml sezamového oleja
- 10 g medu
- Lyžička mletého zázvoru
- 3 jarné cibuľky (nakrájané)
Na kokosovú ryžu
- 500 ml vody
- 375 ml kokosového mlieka
- 10 g trstinového cukru
- Štipka soli
- 370 g jazmínovej ryže
- 45 g sypaného kokosu
Na náplň do misky
- ½ šalátové uhorky (nakrájaná na kocky)
- Mango (nakrájané na kocky)
- Avokádo (nakrájané na plátky)
- 135 g makadamových orechov (nasekaných)
- Lyžica sezamových semienok
- Edamame (varený a možno ho nahradiť hráškom alebo fazuľkami)
- Malý kvaka (nakrájaný na plátky)
Na omáčku
- 115 g majonézy
- Strúčik cesnaku
- Lyžička citrónovej šťavy
- Štipka soli
- Lyžica sriracha omáčky
Postup
- V hrnci si zmiešame vodu a kokosové mlieko
- Pridáme cukor, soľ a zmes privedieme do varu
- Keď sa kokosové mlieko začne variť pridáme ryžu a znížime teplotu
- Hrniec prikryjeme a varíme asi 15 minút
- Potom kokosovú ryžu odstránime z platne a necháme ju aspoň 10 minút odstáť
- Potom ryžu premiešame a dáme bokom
- Na marinádu si pripravíme sójovú omáčku so sezamovým olejom, medom, zázvorom a polovicou nakrájanej jarnej cibuľky, premiešame
- Lososa umyjeme a usušíme
- Potom ho nakrájame na malé kocky
- Nakrájaného lososa pridáme do misy s marinádou a premiešame, aby sa kúsky obalili
- Lososa dáme minimálne na 15 minút do chladničky odležať a marinovať
- Medzitým si na omáčku zmiešame všetky potrebné ingrediencie a dáme jej bokom
- Na zostavenie misky začíname s kokosovou ryžou a pridávame zvyšné ingrediencie
- Lyžicu marinovaného lososa, kvaka, uhorky, manga, edamamu a avokáda
- Lososa a avokádu posypeme sezamovými semienkami
- Zvyšok poke bowl posypeme makadamovými orechmi a pokvapkáme jej pripravenou omáčkou