Kokosová roláda s malinovým krémom

Kokosová roláda s malinovým krémom

Na túto dobrotu potrebujete len pár surovín a pritom sa jedná o neuveriteľne lahodný a krásny dezert, ktorý poteší všetkých vašich hostí!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 6 vajec, oddelených na žĺtky a bielky
  • 150 g práškového cukru
  • kôra a šťava z 2 limetiek
  • 125 g sušeného kokosu

Na náplň:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 šálka malín

Postup

  • Predhrejte rúru na 170ºC.
  • Plech na pečenie s rozmermi cca 40 x 25 cm ľahko vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie.
  • Žĺtky a cukor ušľahajte do hustej a svetlej hmoty.
  • Pridajte kôru a šťavu z limetiek a kokos k žĺtkom a cukru a šľahajte, aby sa všetko spojilo.
  • Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a pomocou veľkej kovovej lyžice vmiešajte do žĺtkovej zmesi.
  • Nalejte na plech a uhlaďte stierkou.
  • Pečte 15–20 minút do stuhnutia.
  • Vyberte a položte na chladiacu mriežku.
  • Zakryte hornú časť čistou vlhkou utierkou.
  • Keď je cesto studené, vymeňte utierku za kus papiera na pečenie.
  • Dobre zabaľte do potravinárskej fólie.
  • Cesto si takto môžete pripraviť aj deň vopred.
  • Šľahajte smotanu, kým sa v nej nevytvoria mäkké špičky.
  • Jemne vmiešajte mascarpone a cukor.
  • Premiešajte s malinami.
  • Cesto preklopte na nový list papiera na pečenie a opatrne zlúpnite papier, na ktorom sa cesto peklo.
  • Po celom ceste rovnomerne rozotrite malinový krém.
  • Začnite cesto opatrne zdvíhať a rolovať najdlhšou stranou k sebe za pomoci papiera na pečenie.
  • Opatrne odstráňte papier na pečenie a poprášte práškovým cukrom.
  • Podávajte s extra čerstvými malinami.
  • Dobrú chuť!
Roláda s kokosom plnená krémom s malinami na tanieri.
www.dish.co.nz

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie najlepších digestorov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.