Na túto dobrotu potrebujete len pár surovín a pritom sa jedná o neuveriteľne lahodný a krásny dezert, ktorý poteší všetkých vašich hostí!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 6 vajec, oddelených na žĺtky a bielky
- 150 g práškového cukru
- kôra a šťava z 2 limetiek
- 125 g sušeného kokosu
Na náplň:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g mascarpone
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 šálka malín
Postup
- Predhrejte rúru na 170ºC.
- Plech na pečenie s rozmermi cca 40 x 25 cm ľahko vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie.
- Žĺtky a cukor ušľahajte do hustej a svetlej hmoty.
- Pridajte kôru a šťavu z limetiek a kokos k žĺtkom a cukru a šľahajte, aby sa všetko spojilo.
- Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a pomocou veľkej kovovej lyžice vmiešajte do žĺtkovej zmesi.
- Nalejte na plech a uhlaďte stierkou.
- Pečte 15–20 minút do stuhnutia.
- Vyberte a položte na chladiacu mriežku.
- Zakryte hornú časť čistou vlhkou utierkou.
- Keď je cesto studené, vymeňte utierku za kus papiera na pečenie.
- Dobre zabaľte do potravinárskej fólie.
- Cesto si takto môžete pripraviť aj deň vopred.
- Šľahajte smotanu, kým sa v nej nevytvoria mäkké špičky.
- Jemne vmiešajte mascarpone a cukor.
- Premiešajte s malinami.
- Cesto preklopte na nový list papiera na pečenie a opatrne zlúpnite papier, na ktorom sa cesto peklo.
- Po celom ceste rovnomerne rozotrite malinový krém.
- Začnite cesto opatrne zdvíhať a rolovať najdlhšou stranou k sebe za pomoci papiera na pečenie.
- Opatrne odstráňte papier na pečenie a poprášte práškovým cukrom.
- Podávajte s extra čerstvými malinami.
- Dobrú chuť!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie najlepších digestorov . Kto vyhral v našom porovnaní?